El Kaddouri, primele declarații după sosirea în Gruia: ”Când câștigi titluri, numele tău face deja parte din istoria acelui club. Asta vreau să fac și aici”

 

CFR Cluj și-a început campania de achiziții din această iarnă cu un fost jucător în Serie A și campion în Grecia cu antrenorul român Răzvan Lucescu. Este vorba despre Omar El Kaddouri, mijlocaș ofensiv, 33 de ani, un fotbalist obișnuit să joace la cel mai înalt nivel. A evoluat la Anderlecht în Belgia, apoi în Italia la echipe precum Napoli și Torino. Aflat în cantonamentul echipei din Spania, jucătorul a vorbit pentru prima dată despre inițierea sa în fotbal, despre experiențele trăite la echipele la care a evoluat dar, mai ales, a vorbit despre planurile sale la echipa din Gruia.

”Au fost zile foarte bune de când am venit la CFR. Mi-am cunoscut colegii, e o atmosferă foarte bună, și încerc să mă adaptez cât mai repede cu putință la ceea ce dorește antrenorul, și, desigur, muncesc pentru a fi din nou în formă. Esrte un pic mai dificil pentru mine pentru că au trecut șase luni fără a avea o echipă la care să joc. Chiar dacă m-am antrenat pe cont propriu în această perioadă, , nu e același lucru cu a mă antrena într-un colectiv. Deci, muncesc. Nu sunt sută la sută fizic , asta e sigur, dar voi încerca  și voi fi în formă maximă cât de curând pentru că vvreau să joc! În cele șase luni am învățat multe lucruri iar acum sunt foarte motivat să joc din nou.

Am ales să vin la CFR Cluj pentru că e echipă mare în România, una care îți dorește să câștige fiecare competiție în care joacă, iar asta e un lucru important pentru mine. Inclusiv antrenorul, pe care-l știam dinainte să vina aici, a cântărit mult în decizia mea, dar și faptul că toți oamenii cu care am vorbit mi-au spus lucruri bune despre această echipă. Chiar și fostul meu antrenor, Răzvan Lucescu, , mi-a spus să merg fără ezitare la Cluj, deci iată-mă!

Am mai jucat alături de Tachtsidis înainte, am juicat împreună un an la Torino, și am păsytrat mereu legătura. Eram deja de atunci buni prieteni, și cam atât, n-am mai interacționat cu nimeni de la CFR înainte, doar cu antrenorul pentru că am jucat împotriva echipei sale.

Am fost surprinsd să văd că se vorbește foarte mult limba italiană aici, jumătate din echipă face asta, ceea ce este foarte bine, dar nu era nicio problemă dacă nu s-a r fi vorbit astfel. Mă descurc foarte bine și în engleză, deci n-aș fi avut deloc probleme cu comunicarea.

Ca jucător, cred că principala mea calitate este tehnica, sunt un jucător căruia îi place să controleze balonul și să creez ocazii pentru colegii mei. Sunt un jucător care aleargă mult, poatre mai puțin odată cu vârsta, dar , astfel am devenit mai experimentat. În primul rând, cunosc stilul antrenorului Mandorlini, am mai jucat în sistemul pe care el în folosește. Am jucat nouă ani în Italia, cunosc stilul de joc și modul de lucru, deci nu voi avea mari probleme în acest sens. Sper să pot ajuta echipă să ajungă la un nivel superior, acest este țelul meu și sper că pot face asta.

În Grecia am jucat șase ani, deci PAOK e echipa care-mi va rămâne mereu în suflet. Dar și la echipele din Italia, spre exemplu la Napoli cele două sezoane și jumătate au fost extraordinare, unde am învățat lulte lucruri de la niște jucători cu adevărat extraordinari. Apoi, Torino e echipa de la care am înceut să joc în Serie A, deci... fiecare echipă m-a învățat ceva, dar dacă ar trebui să aleg una singură, aceea ar fi PAOK. Am stat șase ani acolo, am câștigat trofee, a fost ceva cu adevărat special.

Am început să joc fotbal de la șase ani, mai ales în casă. Inițial, părinții mei n-au vrut să mă duc la vreo echipă, pentru că provin dintr-o familie cu șase copii, deci era dificil. Unchiul meiu m-a dus prima dată la un club de fotbal, antrenorul a văzut atunci potențial în mine și am rămas acolo, de acolo am început. La 15 ani am ajuns am ajuns în Belgia la  cea mai bună echipă de acolo timp de doi ani, iar de acolo am ajuns în Italia. Așa a început totul...

Obiectivul nostru pentru acest sezon sunt Cupa și campionatul. În Cupă, echipa e deja în sferturi, în campionat e pe locul doi, nu foarte departe de primul loc, deci cred că vom reveni în frunte. Sunt foarte optimist, și pentru asta am venit. Vreau să câștig titluri, cred că asta e cel mai bun sentiment în fotbal. Când câștigi titluri, numele tău face deja parte din istoria acelui club. Acesta mi-este țelul în acest sezon, iar din viitorul să jucăm în Europa, pentru că a juca acolo este extraordinar. Sunt norocos pentru că am putut juca în Europa, e diferit și ai un sentiment aparte, și sper ca și noi să fim acolo din viitorul sezon!”, a spus noua achiziție a feroviarilor, într-un interviu pentru CFR TV.

De asemenea, El Kaddouri a avut un mesaj special și pentru suporterii echipei din Gruia: ”Salut tuturor!: Sunt foarte fericit să fiu aici și abia aștept să joc primul meu meci la CFR, dar și primul meci pe teren propriu, pe stadionul nostru, să vă cunosc și să ne distrăm împreună!”.

108 meciuri în Serie A și campion în Grecia

Omar El Kaddouri  a jucat în 108 partide în Serie A (32 de meciuri pentru Napoli, 61 pentru AC Torino și alte 15 pentru Empoli), a marcat 12 goluri și a oferit 16 pase decisive. În Grecia, la PAOK Salonic, sub comanda lui Răzvan Lucescu, jucătorul  a contribuit la câștigarea titlului de campion în 2019 și a câștigat de trei ori Cupa, în 2018, 2019 și 2021.

Kaddouri a fost internațional de tineret pentru Belgia, a făcut apoi pasul spre naționala Marocului Încă de la debutul său pentru Anderlecht, Omar El Kaddouri a fost considerat un mare talent al fotbalului european. A jucat două meciuri pentru selecționata U21 a Belgiei și a și marcat un gol. Ulterior a ales să reprezinte Marocul, pentru care debuta încă din 2013. Are 30 de meciuri și 5 goluri pentru selecționata africană.

A jucat ultima dată la PAOK Salonic, echipă pregătită de Răzvan Lucescu, însă grecii au decis să renunțe la serviciile acestuia în iulie 2023, după ce a bifat 173 de meciuri, a dat zece goluri și a oferit 13 assisturi.

CFR Cluj va debuta în noul sezon duminică 21 ianuarie, pe terenul ultimei clasate FC Botoșani. Feroviarii au încheiat anul 2023 pe locul 2 în clasamentul SuperLigii, cu 36 de puncte, cu 8 mai puține decât liderul FCSB.

Te-ar putea interesa și: