Dan Petrescu, înaintea meciului cu Petrolul: ”Am primit ofertă mare să plec, dar eu vreau să rămân la CFR!”

 

CFR Cluj joacă sâmbătă, la Ploiești, cu Petrolul, într-un meci din etapa a 13-a din SuperLigă. O deplasare grea pentru formația lui Dan Petrescu care are nevoie de un rezultat bun pentru a rămâne în primele șase echipe ale campionatului. ”Sunt convins că va fi un meci foarte greu pentru noi”, a spus tehnicianul feroviarilor.

”Petrolul e una dintre surprizele plăcute ale acestui început de campionat. Sunt mai multe echipe surpriză care sunt acolo, sus, în față. Despre Petrolul se vorbea că are probleme cu bani, se părea că nu merge nimic bine acolo, dar noul antrenor a organizat foarte bine echipa, au adus și câțiva jucători foarte buni, în opinia mea. Au avut zece meciuri la rând fără înfrângere, e ceva incredibil pentru campionatul nostru venijd de la o echipă precum Petrolul.

Sunt neînvinși pe teren propriu, au două victorii și patru egaluri, sunt convins că va fi un meci foarte greu pentru noi, dar nu știu dacă mai există vreun meci în România la care să spui că este abordabil.

Important este să avem o reacție pozitivă, să dăm mai mult toți. Ne dau în spate puțin accidentările, Tachtisidis și Nkololo, și cartonașele galbene, vezi cazul lui Kamara care este cel mai bun la antrenamente, dar... N-am avut tot lotul la dispoziție în această pauză, iar soluțiile nu sunt atât de multe cum mi-aș dori eu. Sper să nimeresc bine cuplul de fundași centrali, pentru că la Petrolul sunt apți toți jucătorii care au jucat meci de meci câte 90 de minute, Pap și Huia. Când ai o apărare solidă și omogenă e mult mai ușor pentru antrenor. Ca și la echipa națională, de altfel.

La CFR, obiectivul e mereu să fim pe primul loc, dar anul ăsta trebuie să fim realiști, eu am spus-o, principalul obiectiv trebuie să fie intrarea în play-off, dacă e să privim obiectiv ce s-a întâmplat la echipă în ultima perioadă, la ce jucători am pierdut și la ce jucători avem accidentați. La ce campionat e anul acesta, n-am nicio idee de cine va reuși să se califice între primele șase la finalul anului, de exemplu. Va fi o luptă incredibilă, nu e mare diferență de valoare și se poate întâmpla orice.

În ce-l privește pe Louis Munteanu, a fost un adevărat căpitan al naționalei de tineret a României. În primul meci a dat trei goluri, iar în al doilea trei pase de gol. Adică, a demonstrat că merită să fie căpitan. Intensitatea meciurilor și efortul depus, a alergat 12 km în fiecare meci, nuu știu dacă l-au făcut pregătit pentru meciul de sâmbătă. Nu s-a antrenat cu noi decât astăzi (vineri, n.red), era foarte obosit. Vedem, dar cu moralul e foarte bine, dar trebuie să mă gândesc dacă e bine și fizic și dacă pot începe cu el titular. Mă aștept să-l pierd dacă va continua cu evoluțiile bune, nu-mi fac iluzii ca să n-am deziluzii, dar cât pot mă bucur de el cât e aici. Sunt convins că Mircea Lucescu îl are în vedere la naționala mare, și pe el și pe Bîrligea, și cred că la următorul meci îi va convoca, așa simt.

Și eu am avut o ofertă foarte mare de a pleca, în urmă cu o săptămână, dar nu din România, e posibil orice, doar că eu mi-am dorit întotdeauna să rămân la CFR. Acum știu, însă, că dacă nu ai rezuzltate nu așteaptă nimeni după tine. Asta e, din păcate, realitatea crudă a fotbalului românesc, dar și la CFR. Nu e corect întotdeauna, nu mereu e antrenorul vinovat de rezultate, mai ales în contextul actual în care au plecat foarte, foarte mulți jucători de valoare și au venit mulți, dar care încă n-au demonstrat nimic nicăieri. Și în felul ăsta, e greu să ai pretenții prea mari. Dar, aici, va fi mereu așa, indiferent de cine va fi antrenor”, a spus, vineri, Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea meciului de la Ploiești.

Louis Munteanu: ”Mă gândesc doar la CFR!”

”Sunt pregătit de meci, am făcut refacere, mă simt bine și gata pentru un nou meci. Da, sunt într-o formă foarte bună, spun că am mai acumulat și eu experiență, sunt deja la al treilea an la seniori. Îmi doresc foarte mult să fac pasul la naționala mare, rămâne să vrea acum și selecționerul asta. Eu sunt însă cu gândul aici la CFR, să am din nou evoluții foarte bune, și, dacă o să merit, cu siguranță voi ajunge și la naționala mare”, a spus și Louis Munteanu, golgheterul echipei din Gruia.

Înaintea acestei etape, CFR Cluj este pe patru în SuperLigă, cu 18 puncte, în timp ce Petrolul este două poziții mai jos, cu același număr de puncte. Partida de sâmbătă de la Ploiești va începe la ora 21.00.

Te-ar putea interesa și: