U Cluj administrează Oțelului prima înfrângere în campionat și conduce autoritar în SuperLigă!

 

U Cluj a câștigat, vineri seara pe Cluj Arena, în fața celor de la Oțelul Galați și s-a distanțat din nou în fruntea clasamentului SuperLigii! După o repriză în care nu s-a întâmplat mai nimic, clujenii au înscris de două ori după pauză prin Nistor, penalty în min.59, și Thiam, min.69, administrând formației lui Dorinel Munteanu prima înfrângere în acest campionat, după nu mai puțin de 13 etape de invincibilitate!

Echipele de start:

U Cluj: Gertmonas - Boboc, Van Der Werff, Cristea, Briz - Silaghi, Simion, Bic, Chipciu - Nistor, Thiam
Rezerve: Gorcea, Oancea, Mitrea, Codrea, Popescu, Oaidă, Rață, Bota, Tchassem, Miranyan, Pereira, Blănuță

Oțelul: Popescu - Maftei, Zivulic, Stevanovic, Silva - Cisotti, Lameira, Teles - Maciel, Juric, Pop
Rezerve: Dur-Bozoancă, Adăscăliței, Rus, Gallo, Tomasevic, Zhelev, Neagu, Tănasă, Roșu, Duric, Andronache, Angha

Din tribunele Cluj Arena lipsește galeria Universității, care-și va încuraja favoriții abia după minutul 5. E un protest îndreptat împotriva noii legi a Sportului. Masoero este suspendat pentru acest meci pentru cumul de cartonașe galbene. Gălățenii sunt mai insistenți în acest început de meci, dar poarta lui Gertmonas u este deloc pusă în pericol. Clujenii preferă să se apere în primul sfert de oră al partidei. U Cluj obține primul corner în minutul 21! La jumătatea primei reprize, statistica arată zero absolut în dreptul șuturilor la și pe poartă în dreptul ambelor formații! Echipa lui Sabău și-a trecut de partea sa posesia balonului, dar meciul se desfășoară în continuare strict între cele două careuri de 16 m. Teleș șutează anemic din marginea careului, în min.42, iar balonul se scurge pe lângă poartă. Gertmonas prinde excelent primul șut pe spațiul porții al meciului, expediat de același Teleș, în min.43. Patru minute suplimentare pentru prima repriză. Pauză pe Cluj Arena.

Ioan Ovidiu Sabău face primele două modificări în formația sa la pauză: au rămas la cabine Silaghișși Bri, au intrat în joc Blănuță și Pereira. Thiam are prima ocazie a reprizei, în min.51 , la șutul expediat de la 13-14 metri de poartă, dar balonul a fost respins în corner de Popescu, care s-a întins serios pentru a ajunge la minge. VAR: posibil penalty pentru U Cluj, în min.59, după un henț în suprafața de pedeapsă a lui Zivulic! După ce a revăzut faza, centralul Chivulete indică punctul cu var! GOOOOOOOOL U Cluj! NISTOR transformă impecabil lovitura de la 11 metri, în min.62! 1-0! Thiam reia pe lângă poartă cu un șut de la distanță, în min.62.  GOOOOOOOL U Cluj! THIAM împinge cu capul mingea în poartă din 7-8 metri, în min.69. după o respingere a portarului gălățenilor la reluarea din alergare a lui Blănuță! 2-0! Blănuță reia puternic la o palmă peste transversală, în min.77. Schimbare la U Cluj, în min.80: iese Thiam, intră Codrea. Intră și tânărul de numai 16 ani Bota la U Cluj, în min.89, în locul lui Blănuță. Gertmonas scoate excelent de sub bară șutul lui Tănasă, în min.90! Încă șase minute din acest meci!A ieșit și Nistor, în min.90+3, înlocuit de Oaidă. Final de meci! Succes extrem de important al clujenilor!

În următoarea etapă, U Cluj va juca, luni 28 septembrie, în deplasare cu FC Botoșani.

Te-ar putea interesa și: