CFR Cluj, PRAFOS! Eliminare rușinoasă din Europa a feroviarilor

 

CFR Cluj a fost eliminată din Europa de echipa cipriotă Pafos, după un meci de coșmar făcut de feroviari, în returul play-off-ului de calificare în faza superioară din Conference League. Echipa din Gruia a clacat în cel mai important moment al sezonului european, și nu oricum, ci cu un joc încâlcit, cu mult prea multe greșeli de plasament și construcție, fără vigoare și fără pic de determinare a jucătorilor. Gazdele au profitat de apatia incredibilă a fotbaliștilor lui Dan Petrescu și au înscris cam de fiecare dată când au vrut asta. A fost 2-0 la pauză, după câteva erori impardonabile în tabăra CFR-ului, dar speranțele se legau de o repriză secundă mai bună și de un gol care ar fi restabilit egalitatea după dubla manșă. Doar că, Boben, cu mintea cu totul în altă parte, a comis un fault de curtea școlii în propriul careu, iar ciprioții au făcut un neverosimil 3-0 înaintea partide. A urmat apoi o zbatere inutilă a vișiniilor, incapabili să producă pericol la poarta adversă, și totul s-a încheiat cu eliminarea rușinoasă din Europa!

Echipele de start:

Pafos: Ivusic - Luckassen, Goldar, Pontelo - Bruno, Sunjic, Pepe, Dragomir - Jaja, Jairo (cpt.), Tankovic
Rezerve: Theodoulou, Michael - Pileas, Vieira, Name, Anderson, Dalligna, Ilia, Correia

CFR Cluj: Popa - Mogoș, Boben, Kresic, Camara (cpt.) - Artean, Keita, Tachtsidis - Nkololo, Bîrligea, Korenica
Rezerve: Răcășan, Hindrich - Abeid, Bolgado, Ajeti, Kamara, Păun, Simao Rocha, Fică, Djokovic, Munteanu, Michael

În manșa tur, feroviarii s-au impus cu 1-0, în Gruia, prin golul marcat de Korenica, în minutul 17. În cazul în care CFR Cluj va reuși să se califice în grupa de Conference League, echipa lui Dan Petrescu va fi premiată de UEFA cu 3,17 milioane de euro.

CFR Cluj a avut lovitura de start a partidei. O gafă incredibilă a lui Kresic, chiar în secunda a 10-a a meciului, care a pasat nepermis lent lui Popa, dar portarul clujenilor l-a blocat excelent pe Jairo scăpat spre gol! O primă intervenție de senzație a lui Popa! Început de meci avântat al ciprioților. Bîrligea la un pas să scape singur spre poartă, în min.6. Artean reia cu capul periculos după o lovitură liberă, în min.11, dar balonul trece la mica distanță de poarta cipriotă. Ocazie mare de gol a lui Pafos, în min.16, ratată de Jaja, care a reluat pe colțul lung alături, după un un-doi rapid cu Jairo! Ivusic respinge excelent de sub transversală, în min.18, după o bombă trimisă de Camora din marginea careului mare! GOL Pafos! JAJA trimite din alunecare în poartă din 4 metri, în min.28, după o greșeală a lui Keita care a trimis greșit o pasă înapoi de la mijlocul terenului! 1-0! GOL Pafos! GOLDAR reia nestingherit cu capul în plasă dintre fundașii centrali visători ai CFR-ului, în min.31, după o centrare a lui Pepe venită dintr-o lovitură liberă! 2-0! Trei minute de coșmar pentru apărarea feroviară! Goldar deviază extrem de inspirat din fața lui Bîrligea pregătit să reia cu capul de la 8 metri de poartă, în min.39. Reluare excelentă spre poartă a lui Korenica, în min.41, dar balonul este respins in extremis de Ivusic. Șapte minute suplimentare pentru această primă repriză. Final de repriză! La acest scor, CFR este eliminată din Europa! Feroviarii au neapărată nevoie de cel puțin un gol în partea a doua, fără să mai primească vreunul, pentru a mai spera la calificare!

Dan Petrescu îl introduce în joc pe Djokovic în locul lui Keita, încă din startul reprizei secunde. Penalty pentru Pafos, în min.47! Boben l-a doborât în careu pe Jaja! GOL Pafos! TANKOVIC transformă impecabil lovitura de la 11 metri, în min.49! 3-0! Rezultat rușinos al CFR-ului în acest moment al jocului! Au ieșit Artean și Korenica, în min.61, au intrat Kamara și Louis Munteanu! Correia reia periculos din marginea careului, în min.76, dar balonul este deviat în corner. Popa respinge din picioarele lui Jairo, în min.77. Bună ocazie a lui Kamara, în min.78, blocat de un apărător în momentul șutului. Intră Fică în locul lui Tachtsidis, în min.79. Intră și Păun în locul lui Nkololo, în min.87. Nouă minute suplimentare arătate de la margine. Final de meci!

Pentru CFR au rămas doar obiectivul principal în sezonul intern, câștigarea campionatului, și speranțele la cucerirea Cupei României.

Te-ar putea interesa și: