CFR Cluj a trecut de Farul lui Hagi, după rușinea din Cipru

 

CFR Cluj a învins-o pe Farul Constanţa cu scorul de 3-0 (1-0), duminică seara, în deplasare, la Ovidiu, într-un meci din etapa a 8-a Superligii de fotbal.

Ciprian Deac (27) a deschis scorul din centrarea lui Simao Rocha, Leo Bolgado (55) a marcat cu o lovitură de cap la colţul scurt la un corner executat de Alin Fică, iar kosovarul Meriton Korenica a închis tabela din pasa lui Daniel Bîrligea (90+3).

Farul a avut o bară (81), prin tânărul Iustin Doicaru (17 ani).

Echipele de start:

Farul: Buzbuchi - M. Popescu, Bălașa, Marins, Cr. Ganea - Vînă, Dican, Grameni - Iancu, Rivaldinho, Grigoryan
Rezerve: Ducan, Buta, Sîrbu, Dănuleasă, N. Popescu, Radalsavescu, Casap, Merloi, Doicaru, Alibec, Al. Stoian, Ciobanu

CFR Cluj: M. Popa - Mogoș, Bolgado, Abeid, Rocha - Fica, Djokovic, Păun - Deac, L. Munteanu, Kamara
Rezerve: Hindrich, Camora, Iacob, Gyorgy, Boben, Artean, R. Filip, Tachtsidis, Nkololo, Korenica, Bîrligea, Michael

Farul a pierdut al treilea său meci acasă în acest sezon, după cele cu Unirea Slobozia şi FC Botoşani.

CFR a obţinut prima sa victorie în deplasare în acest sezon, are trei succese consecutive în campionat, și a urcat pe locul patru în clasament, cu 13 puncte, și un meci mai puțin disputat.

Ciprian Deac: ”Ne-am ridicat de jos”

„Tot timpul aici am avut meciuri grele, Farul e o echipă bună. Știam că o să fie un meci greu. Am profitat de fiecare ocazie. Vă spun sincer că în ultimele 3 zile a fost o stare de supărare, de dezamăgire. Europa a fost unul dintre obiectivele noastre și l-am ratat puțin rușinos.

E bine că am avut caracter și ne-am ridicat de jos. Acum avem campionatul și Cupa României. V-am spus că încă mai e acea stare de supărare, dar e bine că urmează pauză echipei naționale și avem timp să ne gândim la ce avem de făcut.

Cu toate că în acest moment FCSB nu stă foarte bine în clasament, e o echipă care a revenit și în anii trecuți”, a declarat Ciprian Deac, la finalul meciului.

Laurențiu Rus: ”Suntem echipa care a meritat victoria”

„A fost un meci extrem de greu, pentru că venim după înfrângerea din Conference League, zile cu stres și agitație în jurul nostru, pentru că era un obiectiv important pentru noi. Țin să-i felicit pe băieți pentru meciul de astăzi. Nu a fost ușor, s-au sacrificat, au pus în aplicare planul pregătit. Au luptat, s-au apărat, per total aș spune că suntem echipa care a meritat victoria.

Pregătim planul tactic cu Dan Petrescu înainte de meci, încercăm să-l punem în aplicare și să corectăm jucătorii pe teren. Comunicăm la pauză și transmitem cât mai multe din informațiile care vin de la dânsul”, a spus și Laurențiu Rus, secundul lui Dan Petrescu, care a fost suspendat pentru meciul cu Farul.

Campionatul din SuperLigă se va întrerupe pentru meciurile naționalei României din Cupa Națiunilor. După reluarea sezonului, CFR Cluj va juca, în Gruia, cu FCSB, în 14 septembrie.

Te-ar putea interesa și: