Atletism: Gabriel Bitan, medaliat cu bronz la lungime, la Europenele indoor de la Istanbul

Sportivul român Gabriel Bitan a câştigat medalia de bronz în proba de săritură în lungime, duminică, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul, informează Agerpres.

Bitan, care fusese al treilea şi în calificări (8,03 m), a obţinut medalia cu performanţa de 8 metri, fiind devansat în clasamentul final de grecul Miltiadis Tentoglou, campionul olimpic en titre, cu 8,30 m, şi de suedezul Thobias Montler, cel mai bun din calificări, cu 8,19 m.

Aceasta este cea mai bună performanţă din carieră pentru Gabriel Bitan (24 ani), care se clasase pe 8 la Europenele de sală din 2021 de la Torun.

Bronzul lui Bitan este a doua medalie a României la Europenele indoor de la Istanbul, după argintul cucerit de Claudia Mihaela Bobocea, sâmbătă seara, la 1.500 metri.

Tot duminică, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul 7 (ultimul) la săritura în înălţime. Stanciu, care în calificări sărise 1,91 m, nu a reuşit decât 1,86 metri în finală. Titlul continental a fost câştigat de ucraineanca Iaroslava Mahucih, cu 1,98 m, argintul a revenit olandezei Britt Weerman, cu 1,96 m, iar bronzul a fost adjudecat de o altă reprezentantă a Ucrainei, Katerina Tabaşnik, cu 1,94 m.

România cucerise ultimele medalii la Europenele indoor în 2015, la Praga, unde Marian Oprea (triplusalt) şi Florentina Iuşco (lungime) au urcat pe treapta a treia a podiumului. La ultima ediţie, de la Torun (2021), cea mai bună performanţă a fost realizată de Daniela Stanciu, locul cinci la săritura în înălţime.

România participă cu 14 sportivi, şapte fete şi şapte băieţi, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul (2-5 martie), care reunesc 593 de atleţi din 47 de ţări, 301 la masculin şi 292 în feminin.

Atleţii români au prins patru finale la Istanbul, ultima fiind programată duminică seara: Alina Rotaru-Kottmann la lungime (18:50).

Te-ar putea interesa și: