Anna Blinkova a câștigat turneul de tenis Transylvania Open de la Cluj

Transylvania Open a fost câștigat de Anna Blinkova. Jucătoarea din Rusia (138 WTA) a câștigat în trei seturi finala de la Cluj-Napoca, în care a înfruntat-o pe italianca Jasmine Paolini (78 WTA). Este primul ei succes important, iar punctele din România o vor ajuta să revină în Top 100 WTA.

Jucătoarea a reușit performanța carierei la turneul WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca, obținând trofeul. Este prima competiție WTA câștigată de sportiva din Rusia. La finalul partidei, după ce și-a salutat adversara, a aruncat racheta și s-a dus lângă tribune unde și-a luat în brațe antrenorul și a început să plângă de fericire.

„Îmi este greu să îmi exprim emoțiile. Sunt extrem de fericită că am reușit să trec de toate provocările și să rămân puternică. Am încercat să fiu curajoasă. Trofeul Transylvania Open va rămâne unul special pentru mine! Cel mai greu meci pe care l-am purtat la Cluj a fost semifinala jucată împotriva Anastasiei Potapova. A fost un meci extrem de dificil care m-a solicitat atât fizic, cât și mental. Per total, ultimele trei meciuri au fost cele mai grele”, a declarat câștigătoarea Transylvania Open, Anna Blinkova.

În urmă victoriei Blinkova a fost recompensată cu un cec de 33.200 de dolari și 280 de puncte WTA după ce a triumfat la Cluj-Napoca. Acest succes o va ajut semnificativ deoarece va urca 58 de poziții WTA și va reveni în TOP 100. Blinkova va ajunge pe locul 80 WTA.

32 de jucătoare au concurat la simplu și 16 echipe la dublu. În joc au fost puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari. Echipa formată din Kirsten Flipkens (Belgia) și Laura Siegemund (Germania) au câștigat trofeul Transylvania Open WTA250 la dublu. Cele două au jucat împotriva echipei formată din Kamilla Rakhimova și Yana Sizikova, scor: 6-3, 7-5.

”A fost o plăcere să mă aflu aici, la Cluj, pentru prima dată. Totul a fost minunat și foarte bine organizat. Sper să mă întorc anul viitor. Îmi aduc aminte că nu știam inițial dacă este o idee bună să participăm. Acum, mă bucur că am venit”, a declarat sportiva Kristen Flipkens.

A doua ediție Transylvania Open s-a desfășurat în perioada 8-16 octombrie 2022, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, pe cele două terenuri amenajate: Terenul Central și Terenul 2 și a început cu două zile de calificări.

Te-ar putea interesa și: