Andrea Mandorilini: ”Un club precum CFR Cluj trebuie să-și propună mereu să fie acolo în față!”

 

Italianul Andrea Mandorlini este noul antrenor al celor de la CFR Cluj. Anunțul a fost făcut vineri dimineață pe site-ul oficial al clubului din Gruia, iar în cursul după-amiezii acesta a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă, la care a mai participat și președintele clubului din Gruia, Cristian Balaj. Tehnicianul italian s-a arătat extrem de încântat de revenirea la CFR Cluj, și a anunțat că va păstra mare parte din staff-ul tehnic din sezonul trecut al echipei.

”Sunt foarte fericit să fiu din nou aici, să mă întorc într-un club și într-un oraș pe care l-am purtat, și-l port în suflet. Îmi doresc foarte mult să continuăm rezultatele pe care le-a avut clubul până acum. Pot să spun că sunt foarte mândru și onorat să fiu din nou aici.

Despre obiectivele mele aici, spun că un club precum CFR Cluj trebuie să-și propună mereu să fie acolo în față, să fie competitiv. Acestea trebuie să fie obiectivele pe care trebuie să le avem la CFR. Așa cum am spus mai devreme, doresc să-mi aduc contribuția și să ajut clubul la îndeplinirea acestor obiective.

În ceea ce privește stafful tehnic, va mai dura câteva zile până vom avea formula completă. Secundul meu va ajunge sâmbătă la Cluj, este un fost jucător de-al meu, dar să știți că stafful clubului, care este unul valoros va rămâne alături de mine. Unul dintre ei este Alin Minteuan, cel pe care-l de data trecută când am antrenat la Cluj. Cred că în zilele următoare, până o să plecăm la Brașov, o să avem totul definitivat. De asemenea, vor rămâne Cristi Dragotă, preparatorul fizic, care acum este la naționala României, dar și Cristi Moldovan, antrenorul cu portarii.

Mai în glumă, mai în serios, îmi doresc să aducem jucători puternici, însă avem timp să ne gândim și la acest lucru. Sigur, e important ca și jucătorii să-și dorească să vină la Cluj. Echipa arată bine în acest moment, dar vom face eforturi să aducem plus valoare pentru că clubul și echipa merită să fie în frunte.

Am mai lucrat cu jucători italieni aici, sunt jucători de valoare, mi-ar plăcea să-i mai aduc la CFR, dar este încă prea devreme să ne gândim la acest aspect.

Am mai urmărit în anii aceștia meciurile CFR-ului, dar evident că am urmărit și adversarele echipei. Cred că fotbalul românesc a crescut la nivel de competitivitate, iar campionatul a devenit mai puternic. Eu cred că fotbalul românesc este pe un fond ascendent, trebuie să continue să crească și să obțină performanțe, mai ales la nivel european”, a spus Andreea Mandorlini, la prezentarea sa oficială ca antrenor al echipei din Gruia.

andrea mandorlini 1

Președintele Balaj a făcut referite la zvonurile care-i dădeau plecați pe anumiți jucători în Coreea de Sud, după fostul antrenor Dan Petrescu.

Sunt convins că Dan Petrescu și-ar dori mulți jucători de la noi, pentru că avem jucători de calitate. Boateng, Muhar, cel ales în primul 11 de către cei de la UEFA după participarea în Conference League. Îl avem pe Scuffet, avem în sistemul ofensiv jucători de care Dan Petrescu este foarte mulțumit, doar că clubul la care a plecat trebuie să și-i permită! Nu discut cifre și nu avansez nume, decât atunci când vom avea oferte oficiale. Ce pot să vă spun, pentru a nu mai exista speculații: nu am primit absolut nicio ofertă oficială de la clubul unde este Dan Petrescu antrenor!

Știm că avem jucători de calitate. Știm că sunt cluburi importante în străinătate care își doresc jucători de la noi. Perioada de transferuri abia a început. Rămâne de văzut, suntem dispuși să negociem și să discutăm legat de orice ofertă. Avem însă anumite limite, pentru că clubul este antrenat într-o competiție europeană importantă, dorim să ne calificăm în grupele Conference League, să avem rezultate și performanțe frumoase în campionatul  intern, în Cupă, și atunci este foarte important să rămânem cu un lot echilibrat și cu o echipă capabilă să câștige”,a  spus președintele grupării din Gruia.

Cristian Balaj s-a referit și la bugetul echipei pentru următorul sezon.

Moștenirea financiară pe care o avem ne obligă să avem o oarecare perioadă de tranziție, de însănătoșire, dar asta nu ne împiedică să nu fim concentrați pe performanță. Așa cum și presa a observat, bugetul cheltuit, sumele dizlocate, ca să spunem așa, au fost mult prea mari față de ceea ce ar fi trebuit să fie, motiv pentru care, chiar dacă se reduce bugetul, chiar dacă suntem preocupați de acea optimizare, considerăm că, în paralel, putem să obținem performanță.  Pe termen scurt, vorbim de titlu, de calificarea în grupele Conference League, de Cupa și Supercupa României. Încercăm să tratăm cu seriozitate și să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a câștiga orice cupă, orice titlu pus în joc.

Avem un lot cu jucători aflați sub contract, nu vă ascundem că astăzi au fost 24 de jucători la primul antrenament. Mai avem alți nouă care sunt la loturile naționale. Domnul Mandorlini va face o selecție și, în paralel, împreună, încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a crește calitatea lotului. În situația în care vor apărea oferte pentru unii dintre jucătorii noștri, dacă jucătorul împreună cu clubul vor decide să fie finalizat un eventual transfer, suntem pregătiți și pentru asta și avem soluții de rezervă. Așa cum am găsit și până acum jucători de care sunt interesate alte cluburi, așa vom proceda și în viitor, cei care vor pleca vor fi înlocuiți de jucători de calitate.

Primele de obiectiv rămân, dar vom reduce oarecum cheltuielile, și aici vreau să fac o paranteză. S-a vehiculat ideea că rămânem în țară în cantonament pentru că dorim să facem economii. Nu, nicidecum! Motivul pentru care am ales să facem cantonamentul la Brașov este doar pentru că dorim să ajungă jucătorii care sunt la loturile naționale cât mai repede la echipă. Să nu mai fim nevoiți să obținem anumite vize. De altfel, în a doua parte a cantonamentului vom fi cazați la un hotel de cinci stele, mult mai scump pe cheltuielile de masă și cazare, facilități, decât am avut parte în străinătate”, a încheiat Cristian Balaj.

Feroviarii s-au reunit, vineri, la stadionul din Gruia, și, după câteva zile petrecute la Cluj, vor pleca într-un stagiu de pregătire la Brașov.

Te-ar putea interesa și: