Alin Fică, încă trei ani la CFR Cluj. Jucătorul are o minunată poveste de viață

 

CFR Cluj a anunțat că i-a prelungit contractul mijlocașului Alin Fică, jucător în vârstă de 22 de ani.

”Suntem bucuroși să vă anunțăm că mijlocașul nostru, Alin Fică, și-a prelungit contractul cu CFR Cluj pentru încă trei sezoane! Îi urăm multă baftă în continuare la CFR și cât mai multe meciuri reușite!”, se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebook a clubului.

Fotbalistul echipei din Gruia și-a făcut junioratul la Caracal, iar primul său antrenor are doar cuvinte de laudă la adresa acestuia

„A început la vârsta de șapte ani în clasa I, a stat la Caracal până în clasa a 10-a. A fost vârful generației de 2001, generație care în 2013 a câștigat Cupa Hagi Danone alături de Jovan Markovic, Bogdan Călin. Un copil talentat și cu mult bun simț.

Este un copil modest cu o familie extraordinară, care au făcut tot ce s-a putut pentru copilul lor și fac în continuare niște sacrificii extraordinar de mari. Am o relație extraordinară cu toți părinții, dar cu el și familia lui pot spune că suntem prieteni.

L-am promovat de la grupă la grupă în fiecare an, de la începător la avansați și performanță. În 2016 l-am promovat în Liga 4 unde și-a arătat calitățile. După care neavând o echipă de seniori la Caracal și având o relație forte bună cu Mihai Georgescu la Viitorul Cluj Napoca l-am îndreptat după ce am văzut condițiile.

Este din aceeași generație cu Ionuț Mitran, Luis Nițu, cei doi au plecat în același timp cu el, dar au optat pentru Universitatea Craiova și ei au vrut la Cluj. A fost cumpărat de CFR Cluj, însă a fost o perioadă în care a prins lotul cu regula U21 la o echipă puternică”, a declarat Dan Nicolae, primul antrenor al lui Alin Fică, pentru Fanatik.

Alin Fică și-a făcut debutul la CFR Cluj în 2020 într-o partidă cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-0, însă amintirile acestuia nu sunt plăcute. Deoarece formațiile din SuperLiga erau nevoite să înceapă meciul cu doi titulari U21, Dan Petrescu l-a titularizat pe mijlocaș însă l-a schimbat după doar 24 de secunde!

”După episodul cu schimbarea a fost o situație delicată, am vorbit cu el după meci și a venit acasă la Caracal și am discutat. Am fost dezamăgiți cu toții, a fost un băiat puternic și a reușit să treacă peste aceste momente. Am spus mereu că acest copil o să iasă în față și o să confirme”, a dezvăluit antrenorul.

Pe lângă faptul că este văzut un jucător de mare talent în viziunea ardelenilor, Dan Nicolae a dezvăluit că Alin Fică are rezultate extraordinare și la învățătură. Antrenorul a declarat că mijlocașul a terminat cu rezultate extraordinare liceul și facultatea.

Este un munte de talent și seriozitate, dar au fost și momente în care a fost dezamăgit și a vrut să se lase de fotbal, dar a fost tare și a continuat. Mai bine acum decât niciodată, nu face nimic din ce nu ar trebui să facă, este cuminte. A terminat facultatea cu 9,50 și a luat bacalaureatul cu 9, este un copil care învață. Să sperăm că fotbalul românesc îi va da șanse”, a mai spus Dan Nicolae.

Te-ar putea interesa și: