A fost semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj

A fost semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, într-o şedinţă care a avut loc miercuri, 28 februarie 2024, la Guvern. La şedinţă au participat, printre alţii, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi Premierul României, Marcel Ciolacu. Din partea Clujului, la şedinţă au participat Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean şi Senatorul PSD, Vasile Dâncu.

“Întotdeauna când vine vorba despre construcţie, de infrastructură, mai ales în sănătate, e un moment de mândrie. Ca Prim-ministru e normal să fiu mândru. Parcă am o jenă de a mai vorbi încă o dată despre spitalele regionale. De 15 ani, toate guvernele, toţi politicienii au vorbit și si-au pus în oferta electorală cele 3 spitale regionale: Iași, Cluj și Craiova. E un moment care pare un pic ireal. În sfârșit am semnat construcţia la doua spitale regionale. La cel de la Cluj şi la cel de la Iași. Am înțeles că săptămâna viitoare urmează să se închidă procedurile și la Spitalul Regional de la Craiova. Vorbim de o investiţie de aproape 7 miliarde de lei. Bani prinşi în PNRR. Termenul de execuţie este unul scurt. Avem termen de implementare la PNRR până în 2026”, a declarat Premierul, în cadrul şedinţei.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că “mesajul puternic pe care trebuie să îl dăm cu toţii este că România construieşte spitale”. ”Termenul de execuție este de 48 de luni. Sunt cele mai complexe spitale din România. Vă mulţumesc tuturor. Spitatele sunt pe drumul cel bun”, a mai precizat Rafila.

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj, cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea Nord-Vest a României. Cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), antreprenorul român Ubitech Construcții SRL va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Clădirea cu funcțiunea spital regional de urgență va găzdui 849 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare.

Sursa foto: Guvernul României

Te-ar putea interesa și: