Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj încep în 2024, a anunţat Primarul Emil Boc, la Napoca Live.
“2024 va aduce începutul lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj. O investiţie importantă pentru creşterea calităţii sănătăţii. Înseamnă trecerea Clujului la nivelul următor în materie de sănătate. Clujul are şansa de a avea o elită medicală de excepţie. Toţi cei care astăzi lucrează în spitale, secţii, zone, clădiri diferite vor avea ocazia să lucreze într-un sistem integrat care va funcţiona în beneficiul oamenilor. Porneşte la drum anul acesta. Vorbim despre sume care nu se pot obţine uşor, de pe o zi pe alta sau de pe un an pe altul. Spitalul Regional de Urgenţă a fost corelat cu proiectul Centurii Metropolitane. Noi când am gândit proiectul Centurii l-am gândit în directă legătură cu Spitalul Regional de Urgenţă, în sensul de a putea să facilităm accesul şi mai uşor la Spital. Lucrările la Centură încep exact din zona Floreşti la Spitalul Regional de Urgenţă. Va fi o bandă dedicată pentru salvare. Se va mai face o intrare, un acces la Spital prin spate pe la Polus”, a declarat Boc, într-o emisiune la Napoca Live, moderată de Sandu Mureşan. VEZI AICI.
În decembrie 2023 a fost desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj. Cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), antreprenorul român Ubitech Construcții SRL va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.
Clădirea cu funcțiunea Spital Regional de Urgență va găzdui 849 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare.
Sursa foto: Spitalul Regional de Urgenţă Cluj