UE intenţionează să vaccineze 70% din populaţie

UE vrea să vaccineze 70% din populaţie. 

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a reiterat marţi obiectivul unei vaccinări împotriva COVID-19 a 70% din populaţia adultă a Uniunii Europene (UE), până la sfârşitul verii, chiar dacă există dificultăţi în aprovizionarea cu vaccinuri.

Ursula von der Leyen a declarat că obiectivul de a vaccina 70% din populaţie se menţine în continuare.

"Da. Daţi-mi voie să vă amintesc că, în total, noi am rezervat în avans 2,3 miliarde de doze, cu care putem vaccina de trei ori populaţia europeană.

Suntem abia la început. Da, există probleme la pornire, însă trebuie să considerăm totul drept un maraton în care nu am început deja primul sprint. Am încredere. Vom reuşi", a declarat Preşedinta Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen anunţă totodată că Pfizer/BioNTech, Moderna şi Astrazeneca/Oxford, cele două alianţe şi o companie, ale căror vaccinuri au fost omologate de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să livreze UE 300 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri în trimestrul doi.

"Dacă se autorizează alte vaccinuri, ar putea exista aproximativ 80 de milioane (de doze) în plus", subliniază ea, precizând că Bruxellesul aşteaptă primele livrări de la Johnson & Johnson la începutul lui aprilie şi de la CureVac în al doilea trimestru.

Te-ar putea interesa și: