În Scoţia se introduce carantina obligatorie pentru toţi călătorii

Se introduce carantina obligatorie în Scoţia pentru toţi călătorii.

Pentru a reduce riscul de a introduce noi tulpini de coronavirus în ţară, toţi călătorii ce vor sosi în Scoţia vor trebui să stea în carantină instituţionalizată.

"Guvernul scoţian este ferm convins că, pentru a minimiza riscul de a introduce noi tulpini în ţară, este nevoie de o carantină mult mai completă. Prin urmare, pot să confirm astăzi că avem intenţia de a introduce o carantină obligatorie şi instituţionalizată pentru toate persoanele care vin direct în Scoţia, indiferent din ce ţară", a declarat premierul scoţian Nicola Sturgeon.

În Regatul Unit, ţara cea mai lovită de pandemie din Europa, cu peste 108.000 de decese cauzate de COVID-19, fiecare provincie îşi ia propriile decizii în materie de gestionare a crizei sanitare.

Săptămâna trecută, guvernul britanic a anunţat că pentru Anglia doar călătorii din 30 de ţări considerate de "risc înalt" din cauza unei noi variante de COVID-19 vor trebui să stea la sosirea lor într-o carantină instituţionalizată, într-un hotel, în timp ce călătorii din alte ţări vor trebui pur şi simplu să se autoizoleze pentru 10 zile şi să prezinte un test negativ.

Aceste modalităţi sunt considerate insuficient de stricte de Nicola Sturgeon, care a afirmat că "va cere guvernului britanic să adopte o abordare globală similară" celei a guvernului scoţian, recunoscând că nu poate "pune în aplicare unilateral o carantină instituţionalizată pentru persoanele ce sosesc în Regatul Unit prin alte regiuni pentru a ajunge în Scoţia".

Te-ar putea interesa și: