Boc, la Napoca Live: Nu este cazul să formăm cozi. România are situaţia sub control din toate punctele de vedere

Ieri, 9 martie, s-au creat cozi imense la benzinăriile din mai multe oraşe din România, printre care şi Cluj, după ce s-a răspândit un zvon potrivit căruia astăzi, 10 martie, carburanții se vor scumpi. Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat că informațiile privind posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți de până la 11 lei în perioada următoare sunt false.

Proprietarul unei benzinării din Beiuș, Bihor a vândut miercuri benzina cu 11 lei/litru. El a explicat pentru ebihoreanul.ro că a fost nevoit să pună acest preţ după ce ar fi cumpărat un lot de combustibil foarte scump. De aici, informația s-a propagat în spațiul online, oamenii crezând că prețul unui litru de benzină va fi de 10-11 lei.

Invitat în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, primarul Emil Boc a precizat că nu este cazul ca românii să formeze cozi din niciun punct de vedere.

“România are situaţia sub control din toate punctele de vedere. Nu există risc de atac armat asupra României. Avem cele mai bune şi înalte garanţii de securitate posibile pe această Planetă. Nu există pe termen scurt, mediu şi lung niciun fel de problemă cu privire la desfăşurarea vieţii noastre în condiţii obişnuite. E adevărat că apar informaţii legate de adâncirea unei crize economie, creşterea preţurilor la carburant. Aceste lucruri se întâmplă peste tot în Europa, dar sunt fluctuante. Nu sunt constante. Lucrurile acestea se vor stabiliza. Nu e cazul să sarim să ne facem provizii de un fel sau altul, să stăm la coadă pentru benzină, să ne facem paşapoarte. Nu sunt motive care să ne conducă la astfel de gesturi. Autorităţile Statului ştiu ce au de facut. Ne uităm cu prudenţă şi cu solidaritate la ce se întâmplă în Ucraina. Suntem alături de poporul ucrainean”, a declarat Boc la Napoca Live.