ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au început controale în toate companiile petroliere din România

Premierul României, Nicolae Ciucă a anunţat că ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au început controale la companiile petroliere din România.

"România este o ţară sigură, în care securitatea şi siguranţa noastră sunt garantate faţă de orice formă de agresiune, iar garanţiile trebuie să includă şi stabilitatea economică. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive care nu au nicio justificare reală economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi sancţiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetăţenii şi mediul de afaceri", a declarat Prim-Ministrul, la Palatul Victoria.

Ieri, 9 martie, s-au creat cozi imense la benzinăriile din mai multe oraşe din România, printre care şi Cluj, după ce s-a răspândit un zvon potrivit căruia astăzi, 10 martie, carburanții se vor scumpi.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat că informațiile privind posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți de până la 11 lei în perioada următoare sunt false.

“Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă. Nu putem vorbi de lipsă de benzină și de motorină în România la stațiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producători, Petrom și Rompetrol. (...) Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei””, a declarat Ministrul Energiei.