Victorie pentru Universitatea Cluj în amicalul cu Debrecen. Ioan Ovidiu Sabău: Jucătorii trebuie să tragă de ei în această perioadă

”U” a disputat marți, 10 ianuarie, al doilea amical în cantonamentul din Antalya, adversară fiind de data aceasta DVSC Debrecen. „Studenții” s-au impus cu 4-0.

Prima repriză i-a găsit în teren pe Iliev (între buturi), Vlădoiu, Miron, Ispas, Ilie, Briceag, Remacle, Bic, Fulop, Thiam și Stoica.

Echipa a reușit o primă parte perfectă, deschizând scorul după 5 minute prin Fulop, după o centrare foarte bună livrată de Vlădoiu. Tot Vlădoiu în minutul 33 a centrat după un corner, iar Miron s-a înălțat în careu și a înscris. La faza următoare Ianis Stoica a reușit o recuperare în dreapta și a centrat în mijlocul careului, de unde Thiam a reluat cu pământul și a stabilit scorul pauzei, 3-0.

Ioan Ovidiu Sabău i-a trimis pe gazon pe  Gorcea (în poartă), Oancea, Nowak, Pițian, Horșia, Pires, Simion, Chipciu, Haită, Bălan și Hleihil.

Un singur gol a venit în partea secundă, mai exact în minutul 85. Haită a marcat în urma unei acțiuni rapide și a stabilit scorul final, 4-0.

Atacantul israelian Abdallah Hleihil se află în probe la ”U”, iar Albert Hofman, Dragoș Tescan și Ioan Filip au resimțit unele probleme de ordin medical, lipsind în acest amical cu DVSC.

În ciuda acestei victorii clare, Ioan Ovidiu Sabău, care a preluat-o pe "U" Cluj în această iarnă, s-a declarat nemulțumit de condiția fizică a jucătorilor săi.

"Ai nevoie de victorii, când câștigi altfel lucrezi, jucătorii au încredere în ei. Victoriile aduc plăcerea de a lucra.

Se vede clar că suferim foarte tare, mai ales din punct de vedere fizic. Trebuie să acumulăm foarte mult. E clar că nu avem prospețime, nu avem încredere în noi. Greșim foarte mult, pentru că sunt foarte obosiți jucătorii în momentul de față.

Jucătorii trebuie să tragă de ei în această perioadă, pot să devină mai buni. Am jucat cu o echipă bună din Ungaria. Echipa este la 50% în momentul de față. E prea devreme să discutăm, vom schimba intensitatea antrenamentelor. Sigur că avem nevoie de timp.

Nu avem voie să ne gândim la baraj. Suntem o echipă prea mare, prea importantă și vreau să-i conving pe jucători că, pregătindu-ne foarte bine, nu trebuie să ne gândim că vom juca meciurile de baraj", a spus Ioan Ovidiu Sabău, după meci, potrivit DigiSport.ro.

Ultimul joc amical în cantonamentul din Turcia va avea loc vineri, 13 ianuarie, contra lui Schaffhausen, un oponent din liga a doua elvețiană.

Te-ar putea interesa și: