Victorie categorică pentru campioana U-BT Cluj la Constanţa

 

U-BT Cluj-Napoca a surclasat-o pe CSM CSU Constanţa cu scorul de 114-85, sâmbătă seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 5-a a Ligii Naţionale de baschet masculin.

În acest duel între două echipe care ne reprezintă în cupele europene, Zachary Scott Hankins a reuşit un double-double pentru ''U'', cu 17 puncte şi 11 recuperări.

Silvășan: ”Un meci interesant”

”A fost un meci interesant, pentru că am întâlnit o echipă care a jucat zonă timp de 40 de minute. A trebuit să ne adaptăm, știam că au în repertoriu această strategie. Până la urmă, sunt mulțumit de efortul și de intensitatea de care am dat dovadă. E o victorie în deplasare, mergem mai departe și de acum înainte ne gândim doar la partida cu Ierusalim din EuroCup”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul campioanei României, la finalul partidei. 

În alt derby european, vicecampioana CSM CSU Oradea a învins-o în Trivale pe FC Argeş Piteşti, cu scorul de 76-67. Sayeed Al Kabir Pridgett a fost MVP-ul orădenilor, cu 23 p, 5 rec, iar de la argeşeni s-a remarcat Radovan Djokovic, cu 20 p.

Cele două echipe se vor înfrunta şi pe 23 octombrie, la Oradea, în FIBA Europe Cup.

Într-un derby de tradiţie al sportului românesc, CS Rapid Bucureşti a dispus de CSA Steaua Bucureşti cu 86-69, obţinând a cincea sa victorie la rând.

Roman Aleen Penn, cu 21 p, 4 rec, 5 pase decisive, şi Mladen Armus, 17 p, 10 rec, 3 pd, au fost cei mai buni de la Rapid, iar Terrell Lamont Soares a reuşit un double-double (21 p, 10 rec) pentru Steaua.

Clasament Liga Națională:
1. CSM CSU Oradea 10 puncte (5 jocuri)
2. CS Rapid Bucureşti 10 (5)
3. CSM Corona Braşov 9 (5)
4. CSO Voluntari 8 (5)
5. U-BT Cluj-Napoca 7 (4)
6. BC CSU Sibiu 7 (4)
7. CSA Steaua 7 (5)

Te-ar putea interesa și: