U Cluj reușește prima victorie pe teren propriu în acest sezon, și ajunge la un pas de play-off!

 

U Cluj a câștigat, scor 1-0, meciul cu Sepsi de luni seara, de pe ClujArena, care a închis etapa a 12-a din SuperLigă, și a ajuns la un singur punct de locurile de play-off. ”Alb-negrii” au învins greu, dar meritat, după un penalty transformat de Nistor pe final de meci, jucător aflat la a șaptea reușită din acest sezon! Sepsi a pus rar de tot în pericol poarta apărată de Iliev, dar putea deschide scorul prin Debeljuh înainte de reușita lui Nistor, dar fostul atacant al CFR-ului a trimis în bară! A fost și prima victorie a clujenilor pe teren propriu în acest sezon!

Echipele de start:

U Cluj: Iliev - Chipciu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu - Cîmpanu, Doukoure, Bic, Silaghi - Popa, Nistor 

Sepsi: Niczuly - Ninaj, Bălașa, Kecskes - Oteliță, Gheorghe, Junior, Ștefan - Varga, Safranko, Ștefănescu 

Ioan Ovidiu Sabău a decis să înceapă meciul cu Sepsi cu Plamen Iliev în poartă, și să-l lase pe bancă pe Gorcea, titularul postului de până acum. De asemenea, și Cîmpanu a revenit în formula de start, după cele trei etape în care a fost suspendat. Lovitură periculoasă pentru Sepsi de la 20 de metri de poarta clujenilor, în min.9, însă Varga trage slab, în zid. Corner pentru clujeni, în min.13, executat de Nistor de pe partea stângă, dar mingea este respinsă de Niczuly departe de poartă. Ritmul partidei este unul destul de lent în primul sfert de oră al meciului, niciuna dintre formații nereușind să creeze pericol pentru buturile adverse. Vătăjelu iese de pe teren, accidentat, în min.28, în locul său intră Oancea. Cea mai mare ocazie a meciului vine în min.34, când Szilaghi, lansat în careu, șutează pe colțul lung, dar mingea șterge bara porții  lui Niczuly și iese în aut de poartă! Sepsi răspunde în min.39, când Safranko reia din colțul careului la o palmă de poarta clujeană. Reluare bună cu capul a lui Szilaghi, în min.43, dar mingea a fost trimisă pe direcția lui Niczuly care a reținut fără probleme. Pauză pe Cluj Arena, după o primă repriză dominată de clujeni, dar cu un joc desfășurat mai mult între cele două careuri.

Prima ocazie mai deosebită a părții secunde vine abia în min.59, când șutul puternic trimis de Doukoure este deviat în corner de unul dintre fundașii lui Sepsi. O execuție total defectuoasă a lui Popa, în min.64, scăpat singur cu Niczuly, dar oricum de la margine se semnalizase o poziție de offside a atacantului clujean. Același jucător nimerește plasa laterală, în min.66. Dublă schimbare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.66: au intrat Vali Gheorghe și Ianis Stoica, înlocuindu-i pe Silaghi și Cîmpanu. Debeljuh, intrat pe teren în a doua parte, șutează din mijlocul careului, în min.68, dar Iliev este la post. Ultimele schimbări la U Cluj, în min.75: au intrat Manu și Filip, au ieșit Popa și Doukoure. Sepsi putea da lovitura în min.75, când Debeljuh a trimis în bară cu o lovitură de cap! Penalty pentru U Cluj, în min.81, după ce Nistor a fost doborât în suprafața de pedeapsă!  GOOOOOOOL U Cluj! NISTOR transformă impecabil lovitura de la 11 m, în min.82! 1-0! Debeljuh are iar șansa golului, dar Iliev reține pe linia porții, în min.90+5! Final de meci!

Etapa viitoare, U Cluj va juca, pe 21 octombrie, șa Constanța, împotriva campioanei României, Farul.

Te-ar putea interesa și: