U Cluj pierde primele puncte pe teren propriu în acest sezon, după remiza cu Universitatea Craiova

 

U Cluj a remizat, scor 1-1, în duelul cu Universitatea Craiova, disputat duminică seara pe Cluj Arena, în cadrul etapei a 10-a din SuperLigă. Formația lui Ioan Ovidiu Sabău a dominat prima repriză, în care a și reușit să înscrie prin Thiam, în minutul 38, care a reluat spectaculos cu capul pe colțul lung după un corner excelent executat de Nistor. Partea a doua a meciului a aparținut echipei lui Costel Gâlcă, care a restabilit egalitatea prin japonezul Oshima, în minutul 68, cu un șut deviat din marginea careului, și care putea da lovitura la ultima fază a meciului, când Gertmonas a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Koljic. U Cluj putea și ea să intre în avantaj în minutul 74, dar șutul lui Simion a nimerit bara!

Formațiile de start:

U Cluj: Gertmonas - Boboc, Masoero, Cristea, Chipciu - Silaghi, Bic, Simion - Silaghi, Nistor, Thiam - Berto
Rezerve: Gorcea, Oancea, Werff, Mitrea, Briz, Codrea, Rață, Oaidă, Boța, Tchassem, Blănuță. Moldovan

Univ. Craiova: Popescu, Ndong, Maldonado, Sierra, Bancu – Oshima, Screciu – Paradela, Baiaram, Mitriță – Koljic
Rezerve: Lung Jr., Stoian, Gașpar, Badelj, Zajkov, Căpățînă, Houri, Danciu, Barbu, Bana, Mora, Ivan

Circa 10.000 de spectatori în tribunele Cluj Arena pentru acest meci. Ovidiu Popescu, suspendat, și Bettaieb, accidentat, lipsesc din formația lui Ioan Ovidiu Sabău. Miranyan, ultima achiziție a clujenilor, nu este nici pe banca de rezerve. În cazul unei victorii, U Cluj, neînvinsă de 11 meciuri în campionat și fără gol primit în ultimele cinci partide, se distanțează la 7 puncte în fruntea SuperLigii, în timp ce craiovenii pot urca pe locul doi.

Craiova a avut lovitura de start a meciului. Simion șutează puternic de la 20 de metri, în min.4, însă portarul Popescu a respins peste transversală. Șut slab trimis de Silaghi din mijlocul careului reținut de portar, în min.12. Nistor șutează pe colțul scurt, în min.23, dar Popescu reține lângă bară. GOOOOOOOL U Cluj! THIAM trimite mingea cu capul în plasă, în min.38, după un corner executat excelent de Nistor! 1-0! Un minut suplimentar pentru prima repriză. Pauză pe Cluj Arena!

S-a reluat meciul, Costel Gâlcă a făcut două modificări la pauză în formația sa. Căpățână trimite mult peste poartă, în min.57. Ratare uriașă de gol a Craiovei prin Maldonado, în min.60, care nu reușește să triită în plasă din câțiva metri! O nouă fază periculoasă la poarta lui Gertmonas, în min.62, la șutul lui Mitriță, care a trecut aproape de vinclu! GOL Craiova! OSHIMA șutează de la 20 de metri, în min.68, mingea este deviată de Simion și-l păcălește pe Gertmonas, plecat în direcția opusă! 1-1! Thiam trimite puternic pe colțul lung, în min.72, dar balonul trece la câțiva centimetri de bară. Bară pentru U Cluj, în min74, la șutul sănătos trimis de Simion din marginea careuluui de 16 m! Schimbare la U Cluj, în min.80: au ieșit Silaghi și Berto, au intrat Rață și Blănuță. Ivan reia imprecis din poziție bună, în min.83. Codrea intră în joc în locul lui Thiam, în min.85. Trei minute suplimentare arătate de arbitrul de rezervă. Gertonas scoate extraordinar de sub transversală la lovitura de cap trimisă de Koljic în ultima secundă a meciului Final de partidă!

U Cluj păstrează un avans de cinci puncte în fruntea SuperLigii, asta după ce și Oțelul și Dinamo au terminat la egalitate în meciul direct din această etapă. Etapa următoare, sâmbătă 28 februarie, clujenii vor juca în deplasare cu Poli Iași.

Te-ar putea interesa și: