U Cluj joacă împotriva liderului din SuperLigă. Sabău: ”FCSB nu e o echipă perfectă. Trebuie să profităm de slăbiciunile ei”

 

Meci de cinci stele pentru U Cluj, luni seară, pe Arena Națională din București. ”Șepcile roșii” au meci cu FCSB, liderul din SuperLigă și cea mai în formă echipă a sezonului. Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul clujenilor este conștient de dificultatea partidei, dar spune că echipa sa are o șansă la un rezultat bun, dacă va specula slăbiciunile bucureștenilor.

”Întâlnim cea mai în formă echipă din SuperLigă. Se pare că acei jucători tineri de la FCSB s-au maturizat. Au și un joc de echipă foarte bun, entuziasm, încredere. Aștept un joc greu, să fim realiști. Acum, depinde de cum vom pregăti noi jocul, forma noastră sportivă, e foarte importantă la ora jocului. Trebuie să ai stare bună fizică, și, ca de fiecare dată, să ai curaj să joci împotriva unui astfel de adversar. E foarte important cum ne revenim după jocul cu Steaua, din Cupă, și de cum vom aborda și din punct de vedere tactic acest meci.

Sperăm să nu-i prindem într-o super formă, contează foarte mult acest aspect, și noi să fim într-o formă extraordinară.

Nu vorbim de oboseală după jocul din Cupă. Încă avem probleme de ritm la anumiți jucători care au jucat foarte puțin în acest campionat. Alți doi-trei jucători importanți, și mă refer aici la Chipciu, la Nistor, chiar și la Popadiuc, care nu sunt refăcuți în totalitate după accidentările pe care le-au avut. Dar, mie-mi plac astfel de jocuri, sunt meciuri în care trebuie să te simți fotbalist, până la urmă, și cred că astfel de jocuri ar trebui să te încarce, să le aștepți cu entuziasm, nu cu teamă.

Au și ei probleme, nu e o echipă perfectă. Au avut și campionatul acesta mici dificultăți. E clar că au anumite slăbiciuni, pe care noi trebuie să le exploatăm la maxim, dar ca să poți învinge trebuie tu, ca echipă, să arăți foarte bine în primul rând. Trebuie să nu facem greșeli decisive, contează foarte mult și acest aspect, să fii inspirat mai ales acolo în preajma careului, să avem curaj să finalizăm, jucătorii importanți să-și asume decizii în zona careului de 16 m, să stăm foarte bine în teren, și, ce e mai important la un astfel de joc, îți trebuie curaj. E un joc important, am jucat și eu multe astfel de jocuri. Sper să fiu foarte inspirat în alegerile pe care le voi face, sistemul de joc, să nu le lăsăm spații, să nu alergăm după ei și să fim foarte bine așezați în teren”, a spus antrenorul Universității, Ioan Ovidiu Sabău, înainte de meciul de pe Arena Națională.

Partida de la București se va juca luni, cu începere de la ora 21.00.

Te-ar putea interesa și: