U Cluj câștigă la Buzău și este liderul din SuperLigă la jumătatea turului!

 

U Cluj s-a instalat în fruntea clasamentului SuperLigii, după victoria de la Buzău, scor 2-0,  într-un meci din etapa a 7-a! Fotbaliștii lui Ioan Ovidiu Sabău au câștigat fără nicio emoție în fața nou promovatei Gloria, prin reușitele lui Nistor, din penalty în minutul 27, și Thiam, în minutul 44. U Cluj n-a mai forțat deloc în repriza secundă, dar și așa Thiam putea duce scorul la 3-0, dacă portarul gazdelor n-ar fi scos din vinclu bomba acestuia. În rest, gazdele s-au zbătut mai mult decât în prima parte a meciului, dar au fost total ineficiente în fața porții lui Gertmonas.

Echipele de start:

Gloria Buzău : Greab - Scheda, Turda, Grigore, Gladun - Tavares, Canadija, Akhmatov - Gheorghe, Matos, Işfan
Rezerve: Răilean, Dumitru, Tescan, Benzar, Sălceanu, Dobrosavlevici, Pîrvulescu, Budescu, Călin, Mihaiu, Prejmereanu, Stan

U Cluj: Gertmonas - Boboc, Masoero, Cristea, Chipciu - Popescu, Bic - Raţă, Nistor, Thiam - Blănuţă
Rezerve: Gorcea, Oancea, Van der Werff, Briz, Simion, Codrea, Silaghi, Moraru, Sfaiţ, Pereira, Tchassen

Meci aparent dezechilibrat la Buzău. Gazdele ocupă ultimul loc în clasament, în timp ce clujenii sunt pe 3 în SuperLigă sunt pe 3, putând deveni chiar lideri în cazul unei victorii. Gloria are cea mai slabă defensivă din campionat, 13 goluri încasate, în vreme ce U Cluj este una din doar cele două formații neînvinse în acest sezon. Surprinzător, la gazde, Budescu este doar pe banca de rezerve.

Thiam are primul șut spre poartă în min.2, mingea s-a dus în tribunele stadionului însă. Gertmonas scoate excelent șutul lui Akhmatov, din min.6. Penalty pentru U Cluj, în min.22 după un fault comis asupra lui Bic. VAR analizează faza pentru un posibil offside! Decizia arbitrului rămâne, după patru minute de verificări! GOOOOOOOOL U Cluj! NISTOR transformă impecabil de la punctul cu var, în min.27! 0-1! Blănuță reia defectuos cu capul singur cu portarul, în min.36! GOOOOOOOL U Cluj! THIAM reia spectaculos în plasă cu capul, în min.44, după un contraatac fulgerător purtat pe partea dreaptă! 0-2! Cinci minute suplimentare pentru această repriză. Pauză la Buzău.

Ioan Ovidiu Sabău l-a înlocuit, la pauză, pe Ovidiu Popescu cu Simion, în timp ce la gazde au intrat Budescu și Tescan, fostul jucător al Universității. Greab scoate din vinclu șutul puternic al lui Thiam, în min.50! Mare ocazie de gol pentru U Cluj! Nistor trimite pe lângă bară din 16 metri, în min.55. Boboc salvează un gol ca și făcut în min.61, cu o intervenție minunată dintre doi adversari. Schimbări la U Cluj, în min.72: au ieșit Blănuță și Rață, au intrat Moraru și Mitrea. Budescu a fost cât pe ce să înscrie un gol fabulos de la centrul terenului, în min.85, dar reluarea sa a trecut pe lângă poarta lui Gertmonas ieșit prea mult dintre buturi. Dublă schimbare la Universitatea, în min.86: au ieșit Nistor și Thiam, înlocuiți de Oancea și Pereira. Trei minute suplimentare pentru acest meci. Final de partidă!

În urma acestei victorii, U Cluj este pe locul 1 în SuperLigă, cu 15 puncte, devansând fostul lider al campionatului Universitatea Craiova, care are un punct mai puțin.

Pentru clujeni urmează, joi, de la ora 19.00, meciul din Cupă cu Metalul Buzău, iar apoi derby-ul rundei a 8-a cu Dinamo București, locul 3 în clasament, pe Cluj Arena, luni 2 septembrie.

Te-ar putea interesa și: