U Cluj a transferat un jucător de la Coventry, din Premiership!

 

U Cluj a anunțat, miercuri seara, transferul lui Marco Rus (21 de ani), jucător ce aparține de Coventry City, locul 8 din Championship, liga a doua din Anglia.

Mijlocaș de meserie, Marco Rus este născut în Cluj și a evoluat în Anglia chiar de la începutul carierei sale de jucător, conform anunțului clujenilor, care speră să prindă un loc de play-off la finalul sezonului regulat.

”Bun venit, Marco Rus! Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Marco Rus (21 de ani). Jucătorul originar din Cluj vine sub formă de împrumut, cu opțiunea unui transfer definitiv în vară, de la Coventry City, echipă aflată pe locul 6 în Championship, liga secundă din Anglia”, a anunțat clubul clujean pe pagina sa oficială.

Rus a fost format la centrul de copii și juniori al clubului Yeovil Town, din ligile inferioare din Anglia. Jucătorul a ajuns la vârsta de 16 ani la academia celor de la Southampton, club important din Anglia. El a câștigat competiția Professional Development League U23 alături de Coventry City în sezonul 2021-2022 după ce a marcat în finala Bistrol City.

Mijlocașul de bandă a debutat al seniori pentru Hereford în National League North. El a îmbrăcat ultima oară tricoul celor de la Chorley, club din ligile inferioare din Anglia. Jucătorul are și patru selecții la naționala U17 a României.

U Cluj este pe locul 8 în Superliga, cu 33 de puncte după 25 de etape, la un punct de Hermannstadt, ocupanta ultimului loc de play-off, și va juca, luni 19 februarie, pe Cluj Arena, împotriva liderului clasamentului, FCSB. Partida se va desfășura cu începere de la ora 20.30.

Te-ar putea interesa și: