U-BT Cluj s-a încoronat, pentru a șasea oară, regină a baschetului românesc

 

U-BT Cluj-Napoca a cucerit al şaselea său titlu de campioană a României, după ce a învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 97-89 (24-22, 20-19, 32-30, 21-18), joi seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în al cincilea meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin.

''U'', care s-a impus cu 4-1 la general în finală, a mai câştigat titlul în 2011, 2017, 2021, 2022 şi 2023.

Clujenii au câştigat primele două meciuri de acasă, cu 95-64 şi 74-69, apoi, în următoarele două partide, de la Oradea, vicecampioana CSM CSU Oradea a câştigat cu 94-92 şi a pierdut cu 80-108, ''U'' câştigând meciul cinci, cu 97-89.

U-BT Cluj-Napoca şi-a crescut constant avantajul în ultimul meci, câştigând la o diferenţă de opt puncte.

De la învingători s-au remarcat Bryce Jones, cu 22 de puncte, Jarell Alexander Eddie, cu 16 p, 3 recuperări, Adam Amani Andrea Mokoka, 15 p, 5 rec, Dennis Jerome Seeley Jr, 10 p, 5 pase decisive, Patrick Neal Richard, 10 p, 5 rec, 8 pd, Mareks Mejeris, 10 p, 4 rec.

De la orădeni s-au evidenţiat Kristopher Jameil Richard, 25 p, 3 rec, 4 pd, Donatas Tarolis, 14 p, 6 rec, Cătălin Lucian Baciu, 10 p, 6 rec.

”Ca la orice trofeu câștigat, suntem fericiți. Cred că anul acesta am câștigat într-o manieră dominantă și vreau îi felicit pe jucători. Am creat o familie extrem de puternică. Am luptat tot sezonul unul pentru celălalt și am trecut peste tot felul de probleme. În permanență, jucătorii au făcut ca echipa să fie pe primul loc, indiferent de starea în care se aflau. Ca antrenor îți dorești astfel de jucători și un astfel de staff. Mă refer la antrenori secunzi, kinetoterapeut, preparator fizic, maseur, oameni de la birouri și din conducere. Toată lumea și-a făcut treaba cu vârf și îndesat și e un succes al tuturor. Niciodată nu e ușor să câștigi titlul. Orice titlu sau trofeu se câștigă greu. Faptul că noi am făcut să pară ușor spune multe despre valoarea, caracterul și calitatea echipei pe care am avut-o. Să nu vă gândiți că nu au fost probleme sau că ne-a fost ușor. Am trecut peste orice dificultate și am făcut performanță. A fost un sezon în care am avut succes!”, a spus, după meci, Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-BT. 

”Ne simțim grozav. A fost un sezon lung, în care am avut parte de succes. Ne-am dorit să terminăm cu bine și iată că suntem din nou campioni. Cred că aceasta este seara noastră, am avut o sală plină de fani minunați. Este un sentiment incredibil să câștigi campionate la rând. Am arătat consistență și am demonstrat că suntem cea mai bună echipă! Ce urmează pentru mine? Voi bea o sticlă întreagă de whisky. Glumesc. Vom vedea ce se va întâmpla în viitor. Vreau să le mulțumesc fanilor pentru atmosfera senzațională. Karel a cumpărat trabucul, probabil e din țara lui. O ieftineală din Cuba (râde). Trebuie să îi felicităm pe cei de la Oradea, au fost un adversar pe măsură”, a declarat și Andrija Stipanović, jucătorul campioanei României.

În finala din sezonul trecut, ''U'' a câştigat titlul cu scorul general de 4-2, după ce orădenii au ieşit victorioşi în primele două meciuri.

Te-ar putea interesa și: