U-BT Cluj, meci de cinci stele cu Valencia, multiplă câștigătoare a EuroCup

 

După două înfrângeri consecutive în EuroCup, campioana României U-Banca Transilvania Cluj joacă, miercuri, 9 octombrie cu Valencia Basket, liderul grupei din EuroCup și de patru câștigătoare a competiției. Cea mai puternică echipă a grupei viine în premieră la Cluj, unde va întâlni trupa lui Mihai Silvășan, care a început ezitant atât sezonul internațional, cât și pe cel intern, dar la care sunt anunțate revenirile lui Karel Guzman și Tudor Șomăcescu, după cum vești bune vin și partea altor doi componenți de bază ai echipei, Patrick Richard și D.J. Seeley, care-și revin și ei în urma unor accidentări.

Partida aduce față în față ocupantele locurilor 1 și 7 în grupa B. Spaniolii au bifat două rezultate pozitive, după ce au trecut de Hapoel Ierusalim în prima etapă, respectiv de Veolia Towers Hamburg, duel în care trupa iberică a marcat nu mai puțin de 105 puncte. 

Valencia este pe primul loc și la numărul de puncte marcate, cu o medie de 92.5 puncte înscrise pe meci. În plus, jucătorii antrenați de către Pedro Martinez sunt lideri și la numărul de recuperări ofensive, cu o medie de 19.0 mingi prinse sub propriul panou.

Echipa clujeană vine după prima victorie în campionat, după ce a pierdut două jocuri în EuroCup și unul în Liga Națională.

Silvășan: ”Nu se pune problema să nu intrăm cu gândul la victorie”

”De abia așteptăm acest meci, mă bucur că jucătorii accidentați au revenit la antrenamente. Nu sunt în cea mai bună formă, mă refer aici la Karel Guzman. Va fi totuși prezent mâine în lot. Sper să jucăm cât mai repede baschetul de calitate pe care îl așteaptă toată lumea. Nu se pune problema să nu intrăm cu gândul la victorie, indiferent de adversar. Vrem victoria și vom avea mulți oameni în spate, care sper să ne ajute în momentele dificile. Nu am avut cel mai bun început de sezon, dar trebuie să rămânem calmi, să muncim în continuare și să nu uităm principiile noastre.

Pare extrem de greu să îi învingem, dar este un singur meci. Baschetul poate să ofere surprize plăcute. Ei sunt o echipă extrem de bună în acest sezon la recuperările ofensive. Sunt foarte buni la recuperările ofensive, au cel mai mare număr de puncte marcate, dar și cel mai rapid ritm de joc. Ne putem face o idee despre ce joacă ei. Dacă vom reuși să contracarăm aceste aspecte, cred că avem o șansă bună să câștigăm. În viața unei echipe se întâmplă și momente mai puțin plăcute, însă e de abia începutul. Mai avem multe șanse să ne arătăm adevărata față”, a spus Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj, înaintea partidei cu Valencia.

Meciul de miercuri din BTarena va fi condus de o brigadă alcătuită din Piotr Pastusiak (Polonia), Jurgis Laurinavicius (Lituania) și Steve Bittner (Germania), va începe la ora 19.00 și va fi transmis în direct la Prima Sport 1.

Te-ar putea interesa și: