U-BT Cluj debutează în noul sezon al EuroCup

 

U-BT Cluj-Napoca va debuta, miercuri seara, în noul sezon al EuroCup. Campioana României va juca în BT Arena, împotriva celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana.

„Pot spune că sunt mulțumit de cum am arătat și cum ne-am pregătit în presezon. Văd potențial în această echipă și multă dorință. Evident, am întâmpinat anumite probleme cu accidentările, la fel ca toată lumea. Sunt probleme normale, nu mă plâng absolut deloc și sunt fericit de felul cum au decurs lucrurile în presezon. Este mult de muncă, nu suntem în cea mai bună formă posibilă. Mai avem mult de muncit la relațiile dintre jucători și la ceea ce înseamnă baschetul pe care vrem să îl etalăm. Dorința este acolo și avem o fundație solidă.”

Jucăm cu o echipă competitivă, care an de an se luptă pentru primele 4 locuri în Liga Adriatică. Sunt o formație atletică, joacă bine pe tranziție. Așa cum v-am obișnuit, ne vom lupta să câștigăm. Nu putem să ne gândim la altceva, indiferent cu cine jucăm. Vom pregăti meciul în așa fel pentru a ne da șanse să câștigăm. Nu iese întotdeauna, așa e în sport, dar mentalitatea potrivită trebuie să fie acolo. A revenit D.J. Seeley. Karel Guzman și Tudor Șomăcescu nu sunt încă refăcuți.

Vrem să jucăm un baschet mai rapid, iar prin felul cum am construit lotul putem practica un baschet în viteză. Nu vom lăsa acest lucru să influenteze calitatea deciziilor luate, trebuie să învățăm să jucăm în viteză și să fim eficienți. Până la urma, eficiența îți aduce victorii. Consider că avem o rotație care să ne permită acest lucru, deci așteptăm să vedem la ce nivel vom fi față de celelalte formații din EuroCup. Legat de naturalizarea lui Hankins, știu că s-au făcut anumiți pași în acea direcție. Șomăcescu și Guzman nu sunt accidentați grav, îi așteptăm în următoarele săptămâni”, a declarat antrenorul MIhai Silvășan, înaintea confruntării din EuroCup.

Partida dintre U-BT Cluj și Cedevita Olimpija Ljubljana este programată de la ora 19:00, și poate fi urmărită pe Prima Sport 2.

Te-ar putea interesa și: