U-BT Cluj debutează în noul sezon al EuroCup, împotriva finalistei din ediția precedentă

 

Campioana României debutează, miercuri, în grupele Euro Cup, competiție la care participă pentru al doilea an consecutiv. Adversara sportivilor antrenați de Mihai Silvășan este Türk Telekom, una dintre cele mai importante echipe din Turcia, care a ajuns sezonul trecut până în finala EuroCup,  unde au cedat cu 67-71 în fața celor de la Gran Canaria.

Baschetbaliștii clujeni au început perfect noul sezon intern, cu două succese în turneul Cupei României de la Oradea, calificându-se în Final 8. De asemenea, U-BT au câștigat în prima etapă din LNBM pe Rapid București, scor 79-56.

Și Türk Telekom a început bine în campionatul Turciei, reușind un succes, scor 72-68, în fața celor de la Bursaspor.

Din 1991 și până acum, Turk Telekom a fost o prezență constantă în prim-planul European, bifând multiple participări în Euroligă, EuroCup, ULEB Cup, FIBA Korac Cup sau Champions League, iar primul trofeu din istoria echipei a fost câștigat în 1997, Turkish Basketball Presidential Cup.

Nenad Canak a preluat echipa din această vară, după ce de-a lungul carierei a bifat experiențe la echipe precum Partizan, Lietkabelis sau Spartak Subotica ca principal.

Lotul echipei a suferit o reconstrucție aproape complete în această vară, pierzându-și principalii zece marcatori din sezonul trecut de EuroCup. Doar Boran Guler și Mehmet Yagmur au continuat și în acest an. Contingentul de străini este alcătuit din Tyrone Wallace, James Palmer Jr, Markis McDuffie, Steven Enoch și Jalen Adams. 

”Suntem nerăbdători să începem al doilea sezon în EuroCup. Am schimbat echipa față de anul trecut și avem așteptări mari. Ne dorim să începem cu dreptul, chiar dacă jucăm împotriva finalistei. Ei sunt o echipă foarte bună, cu jucători de mare calitate, însă gândul și scopul nostru este să câștigăm. Vom da totul pentru a reuși acest lucru. Sper să ne ajute și publicul, îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare alături de noi”, a declarat, marți, Mihai Silvășan, antrenorul campioanei României, înainte de confruntarea din EuroCup.

”Sezonul începe în sfârșit! Vom juca împotriva unei echipe foarte bune, cu jucători talentați și un antrenor pe măsură. Türk Telekom este o echipă de tradiție. Sper să jucăm un baschet bun și să câștigăm meciul cu ajutorul fanilor noștri”, a spus și Andrija Stipanović, jucătorul celor de la U-BT Cluj.

 Partida dintre U-BT Cluj și Turk Telekom se va desfășura, miercuri, în Btarena, cu începere de la ora 19:00, și va fi transmisă în direct pe Prima Sport 3.

Te-ar putea interesa și: