U-BT Cluj, CSM Constanța. CSU Oradea și Rapid București, careul de ași al Cupei României

 

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat dramatic în semifinalele Cupei României la baschet masculin, după ce a învins-o pe CSO Voluntari cu scorul de 96-92 (31-32, 12-17, 27-25, 26-19), joi seara, la Cluj-Napoca, în sferturile de finală ale competiţiei.

''U'', deţinătoarea trofeului, echipă neînvinsă în acest sezon intern, era condusă cu 85-77 când mai erau patru minute de joc. Clujenii, sfertfinalişti în EuroCup, au reuşit o serie remarcabilă de 13 puncte consecutive şi au preluat conducerea (90-85).

Cei mai buni de la învingători au fost Patrick Neal Richard, cu 17 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, Bryce Jones, cu 16 p, 5 rec, Dennis Jerome Seeley Jr, cu 16 p, 4 rec.

MVP-ul ilfovenilor a fost Trevon Litrell Allen, cu 30 de puncte. Alexandru Lucian Olah a avut şi el o evoluţie foarte bună, cu 12 p, 10 rec, 3 pd. 

”Sincer, ne așteptam la un meci greu. Presiunea era pe noi și țin să îi felicit pe cei de la Voluntari pentru că au făcut un meci extrem de bun și sunt o echipă competitivă. Noi nu am prins cea mai bună zi din punct de vedere al apărării, am schimbat tactica pe final și am câștigat. Ne pregătim acum pentru semifinale. Luăm pas cu pas, mâine vom avea un antrenament în care vom pregăti meciul de sâmbătă. Constanța este o echipă fizică și trebuie să le facem față. Noi am făcut o apărare zonă, ceea ce i-a oprit. A fost un meci intens, greu, ei au venit aici și au avut o prestație curajoasă, reușind aruncări imposibile de multe ori. Am fost suficient de buni pentru a câștiga! Sunt sigur că cei de la Constanța vor da totul să câștige!”, a declarat, la finalul partidei, Mihai Silvășan, antrenorul campioanei României.  

”A fost un meci greu, cum de altfel e orice turneu de acest fel. Am încercat să le explic colegilor care nu au jucat un asemenea turneu. Până la urmă, am fost mai puternici, fiind vorba despre echipa care supraviețuiește. Nu am intrat în panică, am păstrat un ritm ridicat și am luptat. Cel mai mult contează victoria și ne concentrăm deja pe Constanța. A fost o atmosferă senzațională, ne place să jucăm oriunde, chiar dacă nu am fost în BTarena de aproape o lună. Îi încurajăm pe fani să fie în continuare alături de noi!”, a spus și Patrick Richard, căpitanul celor de la U-Banca Transilvania.

În penultimul act, ''U'' o va înfrunta pe CSM CSU Constanţa, care a dispus la turneul Final 8 găzduit de Sala Sporturilor ''Horia Demian'' din Cluj-Napoca de BC CSU Sibiu, cu 67-63. Bryan Michael Griffin, 17 p, 8 rec, şi Cedric Earl Henderson Jr, 15 p, au condus echipa constănţeană la victorie.

Cealaltă semifinală le va opune pe CSM CSU Oradea şi CS Rapid Bucureşti.

CSM CSU Oradea a învins-o în sferturi pe CSM Târgu Mureş cu 77-71, cel mai bun om al vicecampionilor fiind Nijal Eman Pearson, cu 18 p, 5 rec.

CS Rapid Bucureşti a câştigat duelul cu CSM Baschet Petrolul Ploieşti, scor 78-57. De la Rapid, Ben Avi Albert Altit s-a remarcat cu 15 p, 4 rec, iar Alexander Lamont Hunter, cu 14 p, 4 rec, 3 pd.

Semifinalele Cupei României se vor juca sâmbătă, în BT Arena, partidele urmând să se joace de la orele 17:30 și 20:30.

Finala Cupei României este programată, tot în BT Arena, duminică, de la ora 20:30.


Te-ar putea interesa și: