U-BT Cluj caută a treia victorie în EuroCup, în fața campioanei din Muntenegru

Miercuri, campioana României la baschet masculin va juca, în etapa a patra a BKT EuroCup, împotriva campioanei Muntenegrului, Buducnost, una dintre cele mai importante grupări din spațiul ex-iugoslav,

După primele trei meciuri din grupă, U-BT Cluj are un bilanț pozitiv, două victorii și o înfrângere, la fel ca adversara de miercuri., campioana României are două victorii și o înfrângere în competiția europeană.

Înființată în 1949, Buducnost Podgorica este cea mai importantă echipă de baschet din Muntenegru, reușind în ultimii 17 ani să cucerească 16 titluri și 16 cupe naționale.

În ediția precedentă a EuroCup, Buducnost a avut un bilanț de 9-9 în grupa B a EuroCup, fiind eliminată în optimile de finală de ratiopharm Ulm, grupare ce avea să câștige titlul în Germania.

Antrenorul principal al lui Buducnost este Petar Mijovic, un tehnician în vârstă de 41 de ani, care le-a mai antrenat pe Slask Wroclaw și Atomeromu SE.

În lot se regăsesc, pe lângă baschetbaliștii muntenegreni, 7 americani, un francez și un sârb. Căpitan este Petar Popović, un fundaș de 27 de ani, care s-a transferat la Budućnost de la Mega Leks. Sârbul Marko Jagodić-Kuridža a venit de la Steaua Roșie Belgrad, pe când americanul Brandon Paul a îmbrăcat ultima dată maioul celor de la Ratiopharm Ulm. Desemnat în 2021 cel mai bun tânăr jucător din Champions League și câștigător al Cupei Franței în 2023, Yoan Makoundou a sosit la Podgorica de la AS Monaco. 

Partida dintre U-BT Cluj și Buducnost Podgorica se va juca miercuri seara, în BT Arena, cu începere de la ora 19.00 și va fi transmisă în direct la Prima Sport 3.

Te-ar putea interesa și: