U-BT Cluj a câștigat al doilea meci din EuroCup, după ce a recuperat un handicap de 15 puncte

U-BT Cluj-Napoca a câștigat de o manieră entuziasmantă, scor 70-67, disputa cu Slask Wroclaw din a doua etapă a grupei B din EuroCup, după un final de meci în care a recuperat un handicap de 15 puncte.

Gazdele au condus în primul sfert cu 5-2, dar clujenii au revenit la jumătatea primei părți conducând cu 8-7. Slask a condus cu 21-15 la finalul parțialului, în urma unei reușite din partea lui Zebski, cel mai bun jucător al polonezilor.

Al doilea sfert a alternat cu evoluții slabe ale campioanei României, condusă la un moment dat cu 31-24, dar și cu o revenire în joc pe final, când tabela arăta 36-33 pentru Slask.

Reușita lui Seeley, prin care U-BT a egalat, a fost urmată de șapte puncte consecutive pentru Slask și s-a făcut 43-36. Guzman a răspuns cu o triplă, dar peste puțin timp diferența a crescut la 10 puncte. Sfertul trei s-a încheiat 56-48 pentru campioana Poloniei, iar totul urma să fie decis în ultimele 10 minute.

Golebiowski a dus pe Slask +10, apoi s-a făcut chiar o diferență de 15 puncte pe tabela de marcaj și se părea că elevii lui Silvășan vor încasa o înfrângere pe cinste. Doar că aceștia au avut o revenire de senzație pe final de meci, reușind nu doar să recupereze distanța, dar să și câștige meciul la o diferență de trei puncte, scor 70-67 pe fondul unui joc excelent în apărare.

DJ Seeley a fost cel mai bun om al campioanei României cu cele 24 de puncte, 5 recuperări, 5 intercepții, 2 pase decisive și 6/10 de la distanță. Andrija Stipanovic (14 puncte, 3 recuperări) și Bryce Jones (10 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive) au urmat pe lista marcatorilor.

Pentru Slask Wroclaw cei mai buni jucători au fost Jakub Niziol (18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 9/9 la libere) și Daniel Golebiowski (10 puncte, 2 pase decisive).

”Sunt extrem de fericit pentru această victorie, deși nu sunt mulțumit de felul cum am jucat. Am evoluat prost atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv. Pe de altă parte, am arătat caracter și nu am cedat în nicio clipă. Din fericire, mai mulți jucători au ieșit la rampă pe final și am obținut o victorie care ne bucură foarte mult”, a declarat antrenorul Universității, Mihai Silvășan, la finalul partide. 

”Mă simt grozav, mă bucur că am revenit. Am jucat foarte prost, am ratat aruncări și am fost slabi în defensivă. Am găsit o cale să câștigăm și este minunat, a spus și MVP-ul celor de la U-BT, D.J. Seeley.

Clujenii, care au ajuns la un bilanț de 2-0, vor juca următorul meci din EuroCup pe 17 octombrie, în deplasare, cu JL Bourg, dar până atunci vor juca în BT Arena în acest final de săptămână cu SCM Timișoara, în Liga Națională.

Te-ar putea interesa și: