”Stejarii” au încheiat cu o nouă înfrângere participarea la Mondialele de rugby

 

Naţionala de rugby a României a încheiat cu înfrângeri pe linie participarea la Cupa Mondială din Franţa, după ce a fost învinsă de Tonga cu scorul de 45-24 (21-17), duminică, la Lille, în Grupa B.

În primele sale trei partide în Franţa, România a pierdut la scoruri-fluviu, 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, 0-76 cu Africa de Sud, campioana mondială en titre, şi 0-84 cu Scoţia.

''Aşteptam mai mult de la acest meci, aveam multe speranţe, încă de la început eram conştienţi de grupa (dificilă) în care suntem şi speram că acest meci va permite să obţinem un rezultat pozitiv. Am crezut în acest rezultat până în debutul reprizei secunde, când Tonga s-a desprins definitiv'', a declarat, la finalul meciului, antrenorul României, Eugen Apjok.

Tehnicianul a mai spus că cea mai mare parte a lotului actual al României va constitui nucleul echipei care va aborda calificările pentru Cupa Mondială din Australia din 2027.

''Acest grup de tineri jucători va fi, 80% dintre ei, se va afla în echipa pentru calificările Cupei Mondiale din Australia, care vor începe în 2025. Vom încerca să construim ceva. Avem nevoie de mai multe meciuri tari, de mare intensitate, iar băieţii au nevoie să muncească şi să crească, pentru că e greu să te pregăteşti când ai puţin timp împreună, o săptămână sau două'', a mai spus Apjok.

Te-ar putea interesa și: