Start excelent de sezon pentru U Cluj. Victorie fără probleme în fața celor de la Hermannstadt!

 

U Cluj a câștigat, scor 3-1, partida cu Hermannstadt, desfășurată duminică seara pe Cluj Arena, într-un meci din etapa a doua din SuperLigă. Formația lui Ioan Ovidiu Sabău a început cum nu se poate mai bine meciul, reușind să înscrie, în minutul 7, prin Blănuță. Nistor  majorat diferența de pe tabelă după alte 10 minute, iar Blănuță a făcut dubla pentru ”Șepcile roșii” în minutul 37! Sibienii, care nu au nicio victorie în fața lui Cluj în prima ligă, au reușit al patrulea gol al reprizei în minutul 41 prin Bejan! După pauză, clujenii nu au mai forțat deloc, conservând rezultatul din primele 45 de minute, dar nici sibienii n-au avut forța de a pune în pericol poarta apărată de Gertmonas. Victoria clujenilor arată că remiza acestora din prima etapă de pe terenul campioanei FCSB nu a fost deloc una întâmplătoare.

Echipele de start:

U Cluj: Gertmonas - Boboc, Masoero, Cristea, Chipciu - Popescu, Bic - Rață, Nistor, Tchassem - Blănuță
Rezerve: Gorcea, Oancea, Ștefan, Mitrea, Simion, Codrea, Moraru, Silaghi, Șfaiț, Suciu, Thiam, Kis

Hermannstadt: Căbuz - Căpușă, Găman, Bejan (cpt.), Goncalves - Balaure, Murgia, Biceanu, Stoica - Deaconu, Neguț
Rezerve: Pop, Muțiu - Iancu, Gandila, Oroian, Jipa, Ciubotaru, Luca, Ivanov, Chițu, Markovic

13 aprilie 2024 este data la care Universitatea Cluj a pierdut ultimul meci din SuperLigă pe teren propriu, 1-2 cu Petrolul.De atunci, alb-negrii au reușit patru victorii şi trei remize pe Cluj Arena. Cu toate acestea,în tribunele arenei sunt puțini spectatori, mai ales că e prima apariție a Universității în fața fanilor în noul sezon al SuperLigii.

Neguț are o ocazie bună de a înscrie, în min.4, dar șutul acestuia a fost blocat de Cristea. GOOOOOOL U Cluj! BLĂNUȚĂ înscrie imparabil cu capul sub transversală, în min.7, după o lovitură de colț a lui Nistor! 1-0! Massoero trece pe lângă majorarea scorului după lovitura liberă executată de Nistor, în min.14, după ce lovitura sa cu capul este respinsă cu greu de Căbuz în corner. Minutul 17: clujenii solicită penalty după ce mingea pare a-l fi lovit în braț pe Goncalves în suprafața de pedeapsă. Se consultă VAR! Este penalty! GOOOOOOOL U Cluj! NISTOR înscrie de la 11 metri cu un șut puternic pe centrul porții, în min.19! 2-0! Boboc ratează un gol ca și făcut în minutul 26, dar reluarea sa din poziție ideală se duce mult peste poartă! U Cluj domină autoritar jocul! BLĂNUȚĂ trimite din apropiere în plasă, în min.37, după ce Căbuz respinge în față șutul lui Bic, dar centralul partidei anulează golul pe motiv de offside. GOOOOOOOOL U Cluj! Este gol în urma analizei VAR! 3-0! GOL Hermannstadt! BEJAN trimite imparabil cu capul din 7-8 metri, după o lovitură de colț, în min.41! 3-1! Patru minute suplimentare pentru prima repriză. Pauză pe Cluj Arena, după 45 de minute de vis, cu patru goluri marcate!

Fără modificări la pauză în echipa Universității. Deaconu șutează bine de la distanță, dar Gertmonas este la post, în min.50. Triplă modificare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.64: intră în joc Thiam, Silaghi și Simion, înlocuindu-i pe Tchassem, Blănuță și Rață. Simion șutează mult peste poartă, în min.71. Rezultatul de pe tabelă îi mulțumește pe deplin pe clujeni, care nu mai forțează deloc pe faza ofensivă. Încă trei minute din acest meci arătate de arbitrul de rezervă. Încă o schimbare la U Cluj, în min 90+1: a ieșit Nistor, în locul său a intrat Codrea. Final de meci!

U Cluj adună, astfel, patru puncte după primele două etape din SuperLigă, și va juca etapa viitoare în deplasare cu UTA Arad. Partida va avea loc luni 29 iulie, de la ora 19.00.

Te-ar putea interesa și: