Scrimă: Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu aur la Europenele de juniori

Echipa masculină de sabie a României, compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, a cucerit medaliile de aur, marţi, la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Tallinn (Estonia), după ce a învins Ungaria în finală cu scorul de 45-31, transmite Agerpres.

România a condus de la un capăt la altul în confruntarea cu Ungaria (Kornel Pech, Mirko Petrucz, Bertalan Toth, Benedek Vigh), câştigând fără emoţii.

Echipa antrenată de Alin Badea a debutat cu o victorie în faţa Ucrainei, 45-26, în optimi, apoi a întrecut Bulgaria în sferturi, cu 45-32, în semifinale a câştigat în faţa Italiei, cu 45-42, iar în finală a dispus de Ungaria.

Medaliile de bronz au revenit Spaniei.

Echipa de spadă a junioarelor, în alcătuirea Renata Axinte, Andrada Ghica, Bianca Moroianu, Emma Şonţ, s-a clasat pe locul 11. România a fost învinsă de Marea Britanie în optimi, cu 45-30, iar apoi, în turneul pentru locurile 9-16, a învins Austria cu 45-42, a pierdut în faţa Suediei cu 40-45, câştigând în faţa Estoniei cu 31-30 pentru poziţiile 11-12.

Polonia a cucerit aurul, Franţa a obţinut argintul, iar bronzul a revenit Israelului.

La floretă juniori, Franţa a câştigat titlul continental, devansând Polonia şi Ungaria.

România a obţinut opt medalii (2-3-3) la Europenele de cadeţi şi juniori, toate la sabie, dintre care cinci la cadeţi (1-3-1) - aur prin echipa feminină de sabie (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş), argint prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei), argint prin Amalia Covaliu la sabie feminin, argint prin Casian Cîdu la sabie masculin şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie feminin. La Europenele de juniori, bilanţul a fost de trei medalii (1-0-2), aur prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu) şi bronz prin Amalia Stan la sabie feminin şi Casian Cîdu la sabie masculin.

România a participat cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), desfăşurate între 21 şi 28 februarie.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual.

Te-ar putea interesa și: