Sabău, critic înaintea jocului cu Slobozia: ”La Iași am fost cu pieptul prea în față, cu capul prea sus!”

 

U Cluj va juca, sâmbătă la Clinceni, împotriva nou promovatei Unirea Slobozia, într-un meci din cadrul celei de-a 12-a etape din SuperLigă. După prima înfrângere suferită în acest sezon, etapa trecută la Iași, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău speră ca jucătorii săi să nu mai repete greșelile din acel joc, și, mai ales, să beneficieze de un teren propice unui meci de fotbal.

”N-a fost ușor în ultimele zile. Am analizat foarte bine ce s-a făcut înainte de acel joc pierdut. Veneam după o perioadă în care eram și noi cu pieptul un pic prea în față, cu capul prea sus, și aici principalul vinovat sunt eu că n-am reușit să gestionez așa cum trebuie săptămâna premergătoare jocului. Nu pot spune că Iașul ne-a pus în dificultate, că a jucat extraordinar și că noi am jucat sub orice critică, doar că nu ne-am adaptat la condițiile care au fost: terenul foarte, foarte denivelat, iarba mare, smocuri, tare terenul. Adică exact de ce nu aveam noi nevoie. Așa au reușit să ne pună în dificultate, asta e clar. Au avut o singură ocazie, acea fază fixă. A doua repriză nu ne-am adaptat jocul, n-am reușit să revenim cu situații de a înscrie. A fost și o stare de oboseală, forma sportivă... E clar că ar fi trebuit să gândesc total diferit jocul. Este o lecție și pentru mine. Jucătorii nu m-au completat, până la urmă, nu m-au corectat prin atitudinea lor în joc, și a venit acea înfrângere despre care toți spuneam că va veni, dar n-am fi vrut să vină.

Cu Slobozia va fi un joc cu o echipă bine organizată, care va alerga mult. Sperăm ca terenul să ne ajute, dar am înțeles că se va mai juca dimineață acolo un meci de liga a doua! Dar am aflat că terenul se prezintă bine și că vom putea juca fotbal.

E greu să le țin jucătorilor un discurs mai dur după ce tot timpul încerc să fiu diferit, dar cred că este clar că, din reacția lor din această săptămână de la antrenamente, mesajul a ajuns la ei. E păcat să stricăm tot ce am construit atât de frumos până în momentul de față, și depinde doar de noi asta, de starea lor, de cât de mult își doresc să ne calificăm în play-off, de orgoliul acela sportiv pe care trebuie să-l aibă, mai ales în ce-i provește pe jucătorii cu multă experiență. Ar fi o performanță, ar rămâne în istoria acestui club”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, vineri, la conferința de presă de dinaintea partidei de sâmbătă.

Partida dintre Unirea Slobozia și U Cluj se va juca sâmbătă, la Clinceni, cu începere de la ora 16.45. Înaintea acestei etape, U Cluj este lider în clasamentul SuperLigii, cu 22 de puncte, urmată de Universitatea Craiova, la trei puncte diferență.

Te-ar putea interesa și: