Profeția lui Sabău s-a adeverit. U Cluj i-a dat peste nas liderului FCSB, chiar pe Arena Națională!

 

U Cluj a produs surpriza etapei a 11-a din SuperLigă, remizând, scor 2-2, pe terenul celor de la FCSB, liderul clasamentului, care a pierdut primele puncte pe teren propriu din acest sezon. Gazdele au deschis scorul repede, prin Dawa, în min.8, după o eroare a apărării clujene, dar au revenit în joc după ”bijuteria” lui Nistor, din min.26. Egalitatea n-a durat decât 13 minute, FCSB reușind să intre în avantaj prin Șut, în min.39. Patronul de la FCSB schimbă trei jucători la pauză, pe gafeurul Dawa și pe cei doi Popescu, dar asta slăbește jocul echipei. Compagno și Miculescu nu neușesc mare lucru în atac, iar de acest lucru au profitat clujenii, care și-au văzut insistențele răsplătite în minutul 89, când Mitrea a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap imparabilă. S-a întâmplat, deci, exact ceea ce a prezis Ioan Ovidiu Sabău înainte partidei, anume că echipa sa poate obține un rezultat bun dacă profită de slăbiciunile adversarului.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic - Ov. Popescu, Șut, D. Olaru - Băluță, Oct. Popescu, Coman

U Cluj: Gorcea - Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu - Bic, Doukoure, Nistor, Chipciu - Popadiuc, Ilie

Prima ocazie mare gol aparține gazdelor, în min.5, când Pantea șutează în plasa laterală a porții lui Gorcea, după un contraatac supranumeric. GOL FCSB! DAWA trimite nestingherit cu capul în plasă din doi metri, în min.8, după o eroare gravă a lui Gorcea și a fundașilor centrali ai Universității! 1-0! Mare ocazie de gol ratată de Octavian Popescu, în min.25, care nu l-a putut învinge pe Gorcea, după ce l-a driblat pe Mitrea în mijlocul careului. GOOOOOOOL U Cluj! NISTOR îl depășește ușor pe Dawa în marginea careului mare, în min.26, după care șutează pe colțul lung, fără speranțe pentru Târnovanu! 1-1! GOL FCSB! Șut puternic trimis de Coman de la distanță, în min.39, Gorcea respinge în față, dar acolo este ȘUT care trimite fără probleme mingea în plasă! 2-1! Lovitură liberă periculoasă pntru U Cluj din colțul careului de 16 metri, în min.45+4, însă execuția lui Nistor lasă mult de dorit. Pauză pe Arena Națională!

Nistor, în min.51, șutează de la distanță, dar mingea nu prinde cadrul porții. Gorcea intervine salvator la șutul lui Băluță, în min.57. Triplă schimbare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.59: au intrat Szilaghi, Popa și Vali Gheorghe, au ieșit Ilie, Popadiuc și Peteleu. Prima acțiune bună a lui Popa, în min.62, dar șutul său a fost blocat de Ngezana. Deviere subtilă a lui Compagno din apropierea porții, în min.68, dar balonul se scurge în brațele lui Gorcea. Olaru trimite peste transversală dintr-o poziție bună, în min.78. Șut-centrare a lui Chipciu, în min.83, dar mingea este reținută cu siguranță de Târnovanu. U Cluj domină finalul de meci și este tot mai insistentă în căutarea golului egalizator. Ocazie mare de gol pentru ”alb-negrii”, în min.88, când șutul lui Nistor este respins greu de Târnovanu în corner. GOOOOOOOOL U Cluj! MITREA trimite imparabil în poartă, în min.89, după o lovitură puternică cu capul din marginea careului mic! 2-2! De la margine se arată 7 minute suplimentare pentru acest meci.

Etapa următoare, luni, 09 octombrie, U Cluj va juca, pe teren propriu, împotriva celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Te-ar putea interesa și: