Povestea carierei lui Ionuț Rada: De la Universitatea Craiova, la Rapid, Steaua și CFR Cluj

Fostul jucător la Universitatea Craiova, Rapid, Steaua și CFR Cluj, Ionuț Rada a fost invitatul emisiunii Lecția de sport de la Napoca Live. Acesta a povestit parcursul carierei sale și a transmis un mesaj viitorilor sportivi.

„Dintotdeauna am fost genul de copil căruia îi plăcea să petreacă timpul afară. La mine nu a fost o greșeală, pur și simplu de când am început să merg în picioare totul era numai cu o minge. Încercăm să mă joc și pentru că mă jucăm cu mingea pe afară am reușit să îi conving pe părinții mei să mergem la înscriere la fotbal.

Familia mi-a fost alături. Au văzut cât de mult îmi place acest sport, cât sacrificiu făceam. Pur și simplu încercam să merg mai departe. Niciodată nu mă gândeam că o să ajung la un nivel înalt însă mereu aveam o speranță. Eu de fiecare dată încurajez copiii să aibă obiective mărețe, pentru că dacă ai un vis el te ajută să depășești momentele dificle”, a declarat Ionuț Rada la Napoca Live.

De la Universitatea Craiova, la Rapid, Steaua și CFR Cluj

„Voiam din ce în ce mai mult acea adrenalină. Îmi plăcea mult. Universitatea Craiova a rămas pentru mine echipa mea de suflet. Acolo m-am îndrăgostit de fotbal. Au fost apoi pași importanți făcuți în carieră, după perioada Craiova am făcut pasul la Rapid București. Apoi mi-am dorit să joc în Champions League. Am primit ofertă de la Steaua. După care au urmat câteva experiențe în Dubai. Am revenit în țară și am semnat cu CFR Cluj. A venit o ofertă apoi din Italia. Am avut apoi o experiență la Sănătatea Cluj”, a precizat jucătorul.

Mesaj pentru tinerii sportivi

„Să nu renunțe atât de ușor. Părinții să își susțină copiii prin comunicare, pentru că este nevoie în momentele grele”, a transmis jucătorul.

Ionuț Rada a vorbit la Napoca Live și despre programul sportiv și educativ pe care l-a fondat, The Rada Way.

„Proiectul a început în Italia. Feedbackul a fost unul bun și mi-a dat încredere. Mi-am propus ca atunci când mă întorc în România să fac acest lucru. Consider că tot ceea ce am învățat trebuie să împărtășesc cu toată lumea. Sunt sigur că oamenii își doresc să afle cum este viața unui sportiv. De cele mai multe ori nu se vede cum este în spate. Cred că generația tânără este interesată și are nevoie de oameni care să o ajute.

Sportul cred că ar trebui să devină un tabiet zilnic alături de odihnă și alimentație. Sportul trebuie să fie parte din viața noastră. Până la urmă sportul înseamnă sănătate”, a explicat Ionuț Rada la Napoca Live.

VEZI AICI mai multe detalii despre programul The Rada Way.

Te-ar putea interesa și: