Obiectiv îndeplinit pentru CFR Cluj! Victorie cu Pafos, după mai mult de o repriză în 10 jucători!

 

CFR Cluj a câștigat, scor 1-0, turul dublei manșe cu Pafos, din turul trei preliminar din Conference League, disputat joi seara pe stadionul din Gruia. Feroviarii au deblocat tabela de marcaj încă din minutul 17, după o reușită extraordinară a lui Korenica din afara careului, dar situația echipei din Gruia s-a complicat din minutul 40, când Deac a fost eliminat după o lovitură aplicată unui adversar! Rămasă în 10 jucători, echipa lui Dan Petrescu a jucat restul meciului la păstrarea avantajului luat în prima repriză, în timp ce ciprioții s-au năpustit la poarta lui Mihai Popa, însă fără ocazii importante de gol. Rezultatul este unul încurajator pentru ”vișinii”, mai ales ținând cont de faptul că aceștia joacă foarte bine în deplasare.

CFR Cluj a anunțat că l-a vândut pe Karlo Muhar la Al Orobah, nou-promovată în prima ligă din Arabia Saudită, chiar în ziua meciului cu Pafos. De asemenea, nou venitul Mihai Popa a fost titularizat de Dan Petrescu și se află la primul meci în poarta echipei din Gruia, în locul lui Sava, plecat la Udinese. O altă surpriză în lotul feroviarilor, Damjan Djokovic ultimul transfer al CFR-ului, e rezervă pentru această partidă. Echipa din Cipru, la care este titular românul Vlad Dragomir, este la primul sezon european din istorie. Sunt 8-9.000 de spectatori în tribunele stadionului ”Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia.

Echipele de start:

CFR Cluj: Popa – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Artean, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Korenica
Rezerve: Hindrich, Abeid, Bolgrado, Graovac, Kamara, Păun, Rocha, Fica, Djokovic, Nkololo, Munteanu, Michael

Pafos: Ivusic – Correia, Luckassen, Goldar, Pileas – Dragomir, Name – Tankovic, Pepe, Bruno – Jairo
Rezerve: Theodoulou, Michael, Vieira, Jaja, Valakari, Sunjic, Anderson, Dalligna, Pantaleo, Ilia

CFR a avut lovitura de start a meciului. Pafos are primul corner, în min.5. Bîrligea reia slab spre poartă din 14 metri, în min.10, după o lovitură liberă executată de Deac. GOOOOOOOOOL CFR! KORENICA șutează imparabil de la 18 metri pe colțul scurt al porții lui Ivusic, în min.17! 1-0! Dragomir șutează din voleu din colțul careului în min.19, dar mingea se duce la 2-3 metri de bara porții lui Popa. De câteva minute bune, jocul se duce aproape exclusiv între cele două careuri. Stupoare în Gruia, în min.40! Deac este eliminat de pe teren, după intervenția VAR, după o palmă peste ceafă aplicată unui adversar! CFR va juca restul partidei în 10 oameni! Luckassen reia dintr-o bucată peste poartă din unghi, în min.45. Patru minute suplimentare pentru prima parte a meciului. Tankovic reia peste transversală, în min.45+4. Pauză în Gruia!

Dan Petrescu nu face nicio modificare la pauză în formația sa. Anderson ratează o ocazie uriașă de egalare în min.47, când a reluat extrem de prost din fața porții goale! Tachtisidis este trântit în careul de 16 metri, în min.56, dar VAR nu mai intervine de această dată, deși faultul a fost evident! Centralul partidei arbitrează părtinitor, același Tachtsidis este fluierat pentru un fault în atac, în min.58, la o intervenție umăr la umăr în careul advers! Și grecul și Bîrligea văd cartonașul galben pentru proteste! Și Dan Petrescu este avertizat cu cartonaș! Schimbare la CFR, în min.64: a ieșit Tachtsidis, înlocuit de Nkololo. Feroviarii s-au retras în defensivă, dorind să conserve rezultatul favorabil de pe tabelă. Min.76: intră Michael în locul lui Bîrligea. Valakari luftează în fața porții, în min.77. Nkololo trimite peste transversală din poziție bună, în min.80. Dublă schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.86: intră Djokovic și Abeid, ies Korenica și Keita. Vor fi cinci minute suplimentare pentru acest meci. Final de meci în Gruia! Opțiune importantă la calificare pentru CFR!

Returul manșei cu Pafos va avea loc joia viitoare, la Larnaka, de la ora 20.00.

Te-ar putea interesa și: