Monica Niculescu s-a calificat în sferturile probei de dublu la Transylvania Open (WTA)

Perechea româno-germană Monica Niculescu/Anna-Lena Friedsam s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 259.303 dolari, care este găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca.

Favoritele numărul patru s-au impus cu 6-2, 3-6, 10-5 în faţa cuplului Ali Collins (Marea Britanie)/Andrea Gamiz (Venezuela), după o oră şi 21 de minute.

Niculescu şi Friedsam şi-au asigurat un cec de 2.400 de dolari şi 60 de puncte WTA la dublu, iar în turul următor vor juca împotriva perechii care va câştiga meciul Mara Gae (România)/Viktoria Tomova (Bulgaria) - Irina Bara/Jaqueline Cristian (România).

Spaniola de origine slovacă Rebeka Masarova, a patra favorită, s-a calificat în optimi după ce a trecut de germanca Noma Noha Akugue cu 6-4, 6-0.

În turul secund, Masarova o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Miriam Bulgaru şi turcoaica Ipek Oz.

Cehoaica Nikola Bartunkova (17 ani), numărul 289 WTA, care a beneficiat de un wild card, a reuşit să o învingă în primul tur pe ucraineanca Daiana Iastremska (23 ani, 103 WTA) în două seturi, cu 7-5, 6-4. Următoarea sa adversară va fi Ana Bogdan sau bulgăroaica Viktoria Tomova.

Marți, 17 octombrie, sunt anunțate deja trei meciuri importante care se vor juca începând cu ora 16.00: Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Sorana Cîrstea vor juca pe Terenul Central partidele care vor arăta șansele de câștig a trei jucătoare puternice din România.

Cea de-a treia ediție a turneului de tenis Transylvania Open WTA 250 are loc în perioada 16-22 octombrie 2023 și include două zile de calificări: 14-15 octombrie. Meciurile se joacă indoor, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Sala a fost împărțită în două terenuri de joc: Terenul Central și Terenul 2. Pe lângă aceste două terenuri, au mai fost amenajate încă două pentru antrenamente. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.303 dolari.

Te-ar putea interesa și: