Gimnastică ritmică - Spectacol la Cupa Mondială Challenge de la Cluj

 

Sportiva germană Darja Varfolomeev a cucerit două medalii de aur, la minge şi măciuci, duminică, în finalele pe obiecte la Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică, întrecere care a avut loc în BTarena din Cluj-Napoca.

Varfolomeev s-a impus la minge cu 36,400 puncte, iar la măciuci, cu 35,850 puncte. Victoria la cerc a revenit israeliencei Daria Atamanov, cu 36,450 puncte, iar la panglică s-a impus ucraineanca Taisia Onofriciuk, cu 32,900 puncte.

Bulgăroaica Stiliana Nikolova, care a ieşit învingătoare la individual compus, s-a clasat pe locul secund la cerc, minge şi măciuci. La ansamblu, în finala de la cinci cercuri, primul loc a fost ocupat de Israel (Shani Bakanov, Adar Friedmann, Romi Paritzki, Ofir Shaham, Diana Svertsov), cu 39,400 puncte, în timp ce la trei panglici şi două mingi pe primul loc s-a situat Spania (Ana Arnau Camarena, Ines Bergua Navales, Mireia Martinez, Patricia Perez Fos, Salma Solaun), cu 34,700 puncte.

Annaliese Drăgan, care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris, s-a clasat pe locul 15 în clasamentul final la individual compus, dar nu a reuşit să se califice în nicio finală.

În concursul de la ansamblu, România (Andra Crainic, Carina Crainic, Anisia Drăgan, Dalia Marin, Claudia Mitan, Eva Vencu) ocupă ultimul loc (11), la cinci cercuri, şi a fost a noua la 3 panglici şi 2 mingi.

La întreceri au participat sportive din 25 de ţări.

Te-ar putea interesa și: