Fotbal: CFR Cluj, învinsă de Lazio cu 1-0, la Roma, în Europa Conference League

CFR Cluj a fost învinsă de Lazio cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadio Olimpico din Roma, în prima manşă a play-off-ului pentru optimile de finală ale Europa Conference League la fotbal, transmite Agerpres.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Ciro Immobile (45+4).

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, în conferinţa de presă de după înfrângere , că nivelul adversarilor se putea "vedea din avion" şi că aceştia puteau să câştige chiar şi în 9 jucători.

"Cei de la Lazio au rămas în 10 jucători pentru că am făcut noi ceva bine, nu că au greşit ei. După aceea, nivelul lor e mult prea mare, se vede din avion. Puteau să joace şi în 9 jucători şi să ne bată. S-a văzut diferenţa de valoare în opinia mea. Nu au avut multe ocazii, doar 2-3 şi un gol. Iar asta arată cât de valoroşi sunt. Am pierdut marcajul la ultima fază din prima repriză şi s-a dovedit decisiv. Dar Immobile (n.r. - autorul golului, Ciro Immobile) face asta în fiecare an în Italia, aşa că nu pot să-i cert chiar aşa pe fundaşii mei. Referitor la eliminare, arbitrul a fost englez, aşa că dacă a decis el că e de cartonaş roşu, atunci înseamnă că a fost de cartonaş roşu, nu avem ce discuta", a afirmat Petrescu.

Dan Petrescu susţine că Lazio este favorită şi în retur, dar a subliniat că formaţia sa va încerca să câştige.

"Adversarii sunt favoriţi în retur. Dar fotbalul este fotbal. Ultima oară când am jucat cu Lazio în România am câştigat. S-a întâmplat asta şi tot ei erau mai valoroşi şi atunci. Noi vom încerca să câştigăm, asta e clar. Problema este că peste 2 zile, nu 3, jucăm un meci foarte important în campionat. Am pierdut trei meciuri consecutive împotriva a trei echipe bune, U Craiova, FCSB şi Lazio. În toate însă cred că ne-a lipsit puţin şi norocul"
, a precizat antrenorul.

Manşa secundă va avea loc la Cluj-Napoca, pe 23 februarie, iar campioana României nu va putea conta pe Yuri şi Boateng, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene.

Lazio rămâne neînvinsă acasă în faţa echipelor româneşti, cu două egaluri şi trei victorii, 5-1 cu FCSB (2018), 1-0 cu CFR (2019 şi 2023).

Te-ar putea interesa și: