Finala Cupei României, meciul sezonului pentru echipa lui Dan Petrescu!

 

CFR Cluj joacă miercuri, la Arad, finala Cupei României, împotriva celor de la Hermannstadt. Echipa din Gruia pare favorită certă în ultimul act al competiției, în care a mai disputat cinci finale, reușind să cucerească prețiosul trofeu de nu mai puțin patru ori, în sezoanele 2007-2008 (victorie 2-1 contra Unirii Urziceni), 2008-2009 (victorie 3-0 în fața Politehnicii Timișoara), 2009-2010 (victorie la penalty-uri, 5-4, după 0-0 în 120 de minute în fața celor de la FC Vaslui) și 2015-2016 (victorie la penalty-uri, 5-4, în fața celor de la Dinamo București după 2-2 în 120 de minute). Singura finală pierdută de feroviari a fost în sezonul 2012-2013, când Petrolul Ploiești a cucerit trofeul după un ultim act în care s-a impus la limită, cu 1-0.

CFR Cluj a avut până la finală un parcurs perfect. Trupa lui Dan Petrescu a început traseul spre finală direct din faza grupelor, alături de Rapid București, FC Botoșani, CS Afumați, Ceahlăul Piatra Neamț și CFC Argeș, în grupa A.

În această fază a competiției, feroviarii au disputat trei meciuri în care au obținut două victorii (2-1 în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamț și 2-0 în deplasare cu Rapid București) și un egal (2-2 la Mioveni, cu CFC Argeș).

La finalul celor trei partide, CFR Cluj a câștigat grupa, cu 7 puncte acumulate, și avea să întâlnească pe Universitatea Craiova în sferturile de finală. După 120 de minute și două goluri marcate de Ștefan Baiaram (minutul 50) și Mohammed Kamara (minutul 59), clujenii au avut nervii mai tari și s-au impus în urma loviturilor de departajare.

În semifinale, clujenii s-au impus fără emoții, 4-1, în fața celor de la Farul Constanța după golurile marcate de Daniel Graovac (minutul 1), Aly Abeid (minutul 42), Louis Munteanu (minutul 45) și Lindon Emerllahu (minutul 51), respectiv reușita lui Denis Alibec (minutul 36).

Lotul feroviarilor pentru finala Cupei României Betano:

Portari: 1. Rareș Gal, 12. Mihai Pînzariu, 21. Mihai Popa, 30. Alexandru Borbei, 89. Otto Hindrich;

Fundași: 3. Aly Abeid, 4. Leo Bolgado, 5. Daniel Graovac, 6. Sheriff Sinyan, 13. Simao Rocha, 16. Ioan Barstan, 20. Alexandru Țîrlea, 23. Flavius Iacob, 27. Matei Ilie, 45. Mario Camora, 71. Andrei Peteleu, 78. Costel Avram;

Mijlocași: 10. Ciprian Deac, 11. Adrian Păun, 18. Lindon Emerllahu, 25. Moustapha Name, 77. Panagiotis Tachtsidis, 82. Alin Fică, 88. Damjan Djokovic, 90. Răzvan Gligor;

Atacanți: 2. Luka Juricic, 7. Mohammed Kamara, 9. Louis Munteanu, 17. Meriton Korenica, 93. Virgiliu Postolachi, 96. Beni Nkololo, 97. Andres Sfaiț, 99. Stipe Juric.

Ultimul act al cupei se va disputa miercuri, cu începere de la ora 20.30, pe stadionul din Arad.

Finala va fi arbitrată de Andrei Chivulete

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Andrei Chivulete pentru a conduce finala dintre CFR Cluj și Hermannstadt.

Din brigada arbitrului de 38 de ani mai fac parte asistenții Andrei Constantinescu și Romică Bîrdeș, al patrulea oficial Rareș Vidican, în timp ce în camera VAR se vor afla Sorin Costreie și Iulian Dima. Observator de arbitri va fi Marcel Savaniu.

”Este prima finală de Cupă din cariera lui Andrei Chivulete, care s-a mai aflat la centru la o Supercupă, în 2023, atunci când Sepsi a învins-o pe Farul Constanța, 1-0, la Ploiești”, potrivit FRF.ro.

Miza câștigării Cupei României e uriașă pentru CFR Cluj. În cazul în care ar lua trofeul, echipa lui Dan Petrescu ar fi calificată în turul 1 preliminar din Europa League, indiferent de locul ocupat în SuperLigă la finalul sezonului.

De cealaltă parte, Hermannstadt, club aflat în insolvență și lider detașat în play-out, nu are licența UEFA și nu poate juca în Europa chiar dacă câștigă Cupa României. În cazul în care trupa lui Mădărășanu se impune în finala cu CFR, atunci în Europa League va merge echipa de pe locul doi din play-off.

Te-ar putea interesa și: