FIFA şi UEFA suspendă cluburile şi echipele naţionale din Rusia din toate competiţiile

FIFA și UEFA au decis excluderea Rusiei din toate competițiile fotbalistice, inclusiv de la Campionatul Mondial.

În urma deciziilor iniţiale adoptate de Consiliul FIFA şi de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA şi UEFA au decis luni, împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naţionale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competiţiile FIFA şi UEFA până la noi reglementări.

Aceste decizii au fost adoptate de Consiliul FIFA şi de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituţii în astfel de probleme urgente, scrie adevărul.ro

Potrivit FRF, fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toţi oamenii afectaţi din Ucraina. Ambii preşedinţi, FIFA şi UEFA, speră că situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi semnificativ şi rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate şi pace între oameni.

Care a fost reacţia Rusiei?

Președintele Federației Ruse de Fotbal, Alexander Valeryevich Dyukov a publicat un comunicat pe site-ul oficial în care a vorbit despre decizia FIFA și UEFA de a elimina echipele din Rusia din toate competițiile internaționale.

”Uniunea de Fotbal a Rusiei este în dezacord total cu decizia FIFA și UEFA de a interzice tuturor echipelor din Rusia participarea la meciurile din competițiile internaționale pe o perioadă nedeterminată.

Considerăm că această decizie se opune regulilor și principiilor unei competiții internaționale și spiritului sportiv. Are un caracter discriminatoriu și este o ofensă la adresa unui număr uriaș de atleți, antrenori, angajați ai echipelor de club și al echipelor naționale și, cel mai important, la adresa a milioane de suporteri ruși și străini, ale căror interese trebuie protejate în primul rând de organizațiile sportive internaționale.

Astfel de acțiuni divid lume sportului, care întotdeauna a aderat la principii de egalitate, respect reciproc și independență față de politic.

Ne rezervăm dreptul de a face apel la decizia FIFA și UEFA în acord cu normele legislației sportive internaționale”, a fost anunțul Uniunii de Fotbal din Rusia, potrivit Digi Sport.

Te-ar putea interesa și: