FCSB i-a arătat CFR-ului, chiar în Gruia, cine e șeful în acest sezon!

 

CFR Cluj a pierdut derby-ul cu FCSB, disputat duminică seara în Gruia, iar echipa lui Gigi Becali este virtual campioană a României, cu 13 puncte avans față de poziția secundă din SuperLigă. FCSB a învins cu 1-0, urmare a unui eurogol reușit de Florinel Coman, în min.15, din lovitură liberă, feroviarii nereușind să revină pe tabelă până la sfârșitul meciului. CFR n-a mai repetat evoluția excelentă din etapa trecută din Giulești, dar păstrează șanse pentru locul 2 în campionat la finalul sezonului, și îl așteaptă la echipă pe Dan Petrescu în perioada următoare.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava - Manea, Ilie, Boben, Abeid - Muhar, Keita, Avounou - Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean - Camora, Mogoș, Kresic, Aussi, Filip, Fica, El Kaddouri, Serebe, Michael

FCSB: Târnovanu - Crețu, Ngezana, Chiricheș, Radunovic - Lixandru, Șut, Olaru - Popescu, Miculescu, Coman
Rezerve: Udrea, Vlad - Dawa, Haruț, Pandele, Antwi, Alhassan, Radaslavescu

Meci cu miză uriașă în Gruia: CFR poate reduce avantajul FCSB-ului în fruntea SuperLigii la 7 puncte, în cazul unei victorii, în timp ce echipa lui Gigi Becali devine virtual campioană a României în cazul în care se va impune în fața ”vișiniilor”.

La feroviari, cuplul Hoban-Dican nu se poate baza pe Ajeti, accidentat, și Tachtsidis, suspendat, iar Camora și Mogoș sunt pe banca de rezerve. Este, practic, echipa care a zdrobit Rapidul în Giulești, etapa trecută. Patru absențe și la FCSB, la care nu pot evolua Băluță, Ovidiu Popescu, Panțîru și Luis Phelipe, accidentați.

Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” este plin, biletele la acest meci epuizându-se încă de vineri.

Lovitura de start a partidei a fost dată de Adrian Anca, jucătorul emblematic al feroviarilor de acum aproape două decenii.

Bîrligea oține primul corner pentru CFR încă din secunda a 10-a a meciului! Nghezana se accidentează, în min.5, după ce a recepționat în figură un șut puternic trimis de Coman, dar își reia locul în teren. Show pirotehnic în peluza feroviară, jumătate din teren este inundat de o perdea groasă de fum. Șut trimite puternic de la distanță, în min.12, Sava intervine excelent și respinge balonul în transversală! Prima mare ocazie de gol a meciului! Lovitură liberă periculoasă pentru FCSB, de la 20 de metri, în min.15. GOL FCSB! COMAN transformă lovitura liberă cu o execuție superbă, în min.16! Mingea a lovit transversala, apoi s-a scurs în plasă! 0-1! Chiricheș îl blochează excelent pe Bîrligea în careu, în min.20. Keita primește ușor un cartonaș galben pentru un fault asupra lui Coman la mijlocul terenului, în min.23. Muhar reia cu capul peste poartă, în min.24. 2-2 raportul cornerelor, în min.30. Șut de la distanță trimis de Otele, în min.35, Târnovanu a reținut fără probleme. Muhar are o ocazie bună de gol, în min.38, după o lovitură liberă executată de Deac, dar balonul trece peste transversală. Pătrundere în viteză a lui Bărligea, în min.40, dar atacantul clujean nu mai are putere să trimită periculos, și Târnovanu reține. Bîrligea trimite peste poartă din marginea careului, în min.41. O nouă reluare cu capul peste poartă a lui Muhar, în min.43. Serie de trei cornere succesive ale CFR-ului la poarta FCSB-ului, în min.44. Pauză în Gruia, după o repriză în care diferența a fost făcută de bijuteria de gol a lui Coman.

Nu sunt schimbări la pauză în cele două formații. Repriza secundă începe cu o ratare mare a lui Manea, care a reluat pe lângă bară din marginea careului mic, în min.46, după o lovitură liberă executată foarte bine de Deac. Tavi Popescu șutează din marginea careului, în min.51, Sava reține însă fără probleme. Șut are o intervenție de excepție în fața lui Avounou la câțiva metri de poartă, în min.54! Prima schimbare la CFR, în min.58: iese Matei Ilie, accidentat, intră Kresic. Șut puternic peste transversală a lui Coman, în min.59. Boben vede și el galben, în min.66, după un fault la Coman. Ngezana reia cu capul peste poartă din marginea careului mic, în min.67. O nouă modificare la ferovieri, în min.70: iese Keita, intră El Kaddouri. Cea mai mare ocazie de gol a CFR-ului este ratată de Bîrligea, în min.74, care nu l-a putut învinge pe Târnovanu cu două șuturi succesive spre poartă din poziții ideale de gol! Sava scoatre excelent șutul lui Olaru, în min.75. Se joacă pe contre în Gruia. Dublă schimbare la CFR, în min.77: Ies Avounou și Manea, intră Michael și Mogoș. Iese de pe teren și Coman, înlocuit de al Alhassan, în min.79. Michael reia cu capul, în min.83, dar Târnovanu reține cu siguranță. Michael nu prinde cadrul porții, în min.85, după un corner executat de Deac. Muhar trimite peste poartă din marginea careului, în min.89. Șase minute suplimentare pentru acest meci. Muhar reia milimetric peste transversală în min.90+6! Final de meci tensionat în Gruia. Abeid a fost eliminat!

Etapa următoare, CFR Cluj va juca pe terenul campioanei en-titre, Farul Constanța, vineri 19 aprilie.

Te-ar putea interesa și: