Emil Boc a confirmat, la Napoca Live, discuțiile cu investitorii turci, dar avertizează: ”Nu arde nimic! Suntem deschiși la discuții, dar nu cu orice preț și în orice condiții!”

 

Primarul Clujului, Emil Boc, a confirmat joi, în direct la Napoca Live, discuțiile purtate și personal cu un grup de investitori din Turcia în ce privește finanțarea echipei de fotbal Universitatea Cluj, și a precizat că interes pentru sprijinirea ”Șepcilor roșii” există și din partea altor firme și oameni de afaceri.

Totuși, edilul a ținut să precizeze că, astăzi, U Cluj e un club care are stabilitate, că nimeni nu e disperat să aducă cu orice preț investitori la echipă. ”Nu suntem cu apa la gură! Echipa are stabilitate, nu suntem disperați!”, a precizat Emil Boc, care a dat asigurări că U Cluj nu se va vinde peste noapte. ”Primul pas, dacă identificăm parteneri credibili și serioși, e să vină în actuala structură pe care o avem, și abia apoi putem merge la pasul următor”, a mai spus primarul Clujului.

”Trei lucruri foarte clare. Unu: nu suntem cu apa la gură! Echipa are stabilitate, nu suntem disperați! Asta e partea plină a paharului. Și, doi: există interes pentru Universitatea Cluj și din partea turcilor, dar și din partea altor investitori, și, trei, da, m-am întâlnit și eu cu acest grup de investitori turci la Cluj. Am avut o discuție de principiu și continuăm discuțiile. Nu arde nimic, nu facem nimic peste noapte pentru că, repet, echipa are stabilitate. Echipa nu se vinde peste noapte, să ne înțelegem. Avem o structură, avem o asociație. Primul pas, dacă identificăm parteneri credibili și serioși, e să vină în actuala structură pe care o avem, și abia apoi putem merge la pasul următor. Dar, repet, Universitatea trebuie protejată și trebuie identificați parteneri extrem de serioși. Cel puțin cei cu care am discutat recent, dar și cu alții pe care îi avem în analiză, sunt serioși, și vom vedea pașii următori, dacă va fi cazul.

Suntem deschiși la discuții, dar nu cu orice preț și în orice condiții”, a spus Emil Boc, la Napoca Live.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public în ultimele zile, un grup de investitori turci a fost la Cluj săptămâna trecută pentru a-și manifesta intenția de intra într-un parteneriat cu Universitatea Cluj, printre cei implicați numărându-se și un fost vicepreședinte al lui Beșiktaș Istanbul, pe numele său Serhan Cetinsaya, dar și un fost conducător al clubului Trabzonspor.

Oamenii de afaceri nu s-au arătat interesați neapărat de cumpărarea clubului, ci mai degrabă de de un parteneriat, realizat prin compania Artaș Holding. Discuțiile au fost purtate inițial cu președintele „șepcilor roșii”, Radu Constantea, și s-au intensificat în ultimele zile, însă tratativele au început în urmă cu mai bine de o lună.

Afaceriștii interesați de U Cluj au fost prezenți și la meciul de sâmbătă cu Petrolul de pe Cluj Arena, și au fost extrem de impresionați și de atmosfera de pe stadion.

Conform primelor informații, cei de la Artaș Holding doresc să contribuie substanțial la bugetul echipei, unul care, dacă s-ar materializa discuțiile demarate ar asigura echipei un buget cu mult peste nivelul Superligii, în încercarea de a transforma Universitatea Cluj într-una dintre marile forțe ale campionatului din România.

Te-ar putea interesa și: