Edward Iordănescu: ”Cartonaşul albastru, o inepţie; unii se plictisesc în birouri”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, apreciază intenţia IFAB (International Football Association Board) de a introduce cartonaşul albastru în regulile jocului drept o inepţie, considerând că tehnicienii vor sta în curând cu manualul de utilizare pe bancă pentru a confrunta regulamentul.

"Cartonaşul albastru = o inepţie!! Unii se plictisesc în birouri!! În ritmul ăsta, curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă, să confrunţi regulamentul live!! #freefootball", a scris selecţionerul, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Regulamentul fotbalului va introduce în curând cartonaşele albastre, cu care jucătorii care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului vor fi eliminaţi zece minute. Această noutate a fost decisă de organismul responsabil cu regulile jocului, IFAB (International Football Association Board), care va începe testarea acestui tip de sancţiune în meciurile din primul eşalon în această vară.

Acest nou protocol va restricţiona cartonaşele albastre la faulturile care întrerup "atacuri promiţătoare" sau la protestele fotbaliştilor. În plus, un jucător va fi eliminat definitiv dacă primeşte două cartonaşe albastre sau unul albastru şi unul galben şi invers.

Te-ar putea interesa și: