Diego Maradona a murit în urma unui stop cardiac

Fotbalistul argentinian Diego Armando Maradona a încetat din viață la vârsta de 60 de ani în urma unui stop cardio-respirator. Săptămânile trecute a suferit o intervenție chirurgicală după descoperirea unui hematom cerebral. 

A fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. A câștigat Cupa Mondială la fotbal în 1986 împreună cu echipa Argentinei în care a fost căpitan. Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei la cluburi precum Barcelona sau Napoli. A câștigat cu Napoli, două titluri în Seria A. Fotbalistul argentinian a înscris 34 de goluri pentru echipa națională a Argentinei în care a fost tituar de 91 de ori. A participat la patru ediții ale Cupei Mondiale: 1982 (Spania), 1986 (Mexic), 1990 (Italia) și 1994 (SUA).

De asemenea, de-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a evoluat pentru Boca Juniors, Napoli, Barcelona, Sevilla și Newell’s Old Boys. În anul 2000 a fost numit Jucătorul Secolului XX de către FIFA, alături de Pele.

În a doua jumătate a carierei, Maradona s-a luptat cu dependența de cocaină, iar în ultimele luni de viață cu dependenţa de alcool. A fost internat și în anii 2000 și 2004 pentru probleme cardiace. S-a retras din fotbalul profesionist în 1997 când avea 37 de ani. În 2008 a devenit antrenorul naționalei Argentinei și în 2010 a dus echipa până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Ulterior, a condus echipe din Emiratele Arabe Unite și Mexic.

„Am primit multe lovituri pe teren, dar și în viață. Am fost atacat din toate părțile. Unii oameni chiar mi-au atacat familia, frații, surorile și chiar pe Benja. Nu mi s-au dat cadouri. Dar, la urma urmei când te gândești la toate războaiele și la toți copiii care mor foarte tineri în această lume, îmi spun că sunt un privilegiat”, mărturisea fostul campion.

 

Te-ar putea interesa și: