Derby-ul feroviarilor | Adrian Mutu: ”Rapid e o echipă periculoasă, dar trebuie să câștigăm acest meci!”

 

Derby-ul etapei a 25-a din SuperLigă se joacă sâmbătă seara, în Gruia, între CFR Cluj și Rapid București. Cele două formații se află pe locurile 2 și 3 în SuperLigă, și ambele formații au ca obiectiv cucerirea celor trei puncte pentru a se menține în plasa liderului FCSB.

Adrian Mutu, antrenorul feriviarilor clujeni a declarat, vineri, că își dorește victoria în fața fostei sale formații, chiar dacă aceasta va veni, la fel ca și la Ploești, pe final de meci. De cealaltă, parte, Cristiano Bergodi, tehnicianul echipei giuleștene, speră, la rândul său în obținerea celor trei puncte, dar spune că pentru niciuna dintre echipe nu este un emci decisiv în ce privește lupta pentru titlu.

”Obiectivul nostru este să dăm continuate rezultatelor din ultimele două meciuri. Bineînțeles că asta îți dă o liniște morală pentru a pregăti următorul meci. Când ai victorii în spate și încrederea în tine și în echipă crește. Victoria e victorie, nu contează că e obținută în ultimul minut. Mă bucur pentru băieți pentru că au crezut până în ultima secundă, și asta este atitudinea pe care o vreau la CFR, de învingători, nu trebuie să ne dăm bătuți niciodată, și așa probabil se va întâmpla și în meciul cu Rapid. Va fi un meci greu, de luptă, dar va trebui să credem în victorie până la sfârșit.

Rapid e o echipă periculoasă, poate e în cea mai bună versiune a sa din 2012 încoace. De aceea trebuie să ne așteptăm la un meci greu, au același număr de puncte cu noi, un meci deosebit de important în economia clasamentului, deci ținem neapărat să-l câștigăm pentru a reduce, chiar dacă pe moment, distanța dintre noi și FCSB. Dar cel mai important, aașa cum tot spun de când am venit aici, e impoortant să ne vedem de jocul nostru, fără a ne gândi la ceilalți. Vedem ce va fi, cu siguranță va fi un meci frumos pentru spectatori și telespectatori, și sper să se încheie cu victoria noastră.

În fotbalul românesc ne cunoaștem cu toții foarte bine, nu cred că e un avantaj că am antrenat acolo, la fel de bine ne cunosc și ei. Rapid are oricum alți jucători, are un alt antrenor, sunt doar câțiva jucători din cei pe care i-am antrenat eu, dar, v-am spus, va fi un meci interesant.

Aici, la CFR, în primul rând îmi doresc să câștig. Vreau să avem continuitate, consistență în rezultate pozitive, în cele care ne aduc trei puncte, asta e cel mai important. Încet-încet lucrăm și la ce înseamnă jocul în sine, să avenm și identitatea noastră, dar pentru asta e nevoie de timp. Dar, pentru a putea lucra în liniște și pentru a putea sta bine din punct de vedere moral trebuie să avem continuitate în rezultate.

Primă de joc nu este pentru acest meci, trebuie să avem, așa cum spuneam, o mentalitate de învingători. Faptul că |CFR este neînvinsă în acest sezon pe teren propriu ne dă o mare încredere, sper să le dea și jucătorilor această încredere. Vin după două victorii și sper ca și acest lucru să le întărească încrederea în forțele proprii!, a declarat Adrian Mutu.

"Urmează primul meci cu adevărat important din acest an. CFR Cluj este la egalitate de puncte cu noi pe locul secund, aşa că ne dorim toţi să facem un meci extraordinar de bun. Numai aşa putem câştiga punct sau puncte sâmbătă. Meciul cu CFR Cluj nu este unul decisiv. E un meci important, e capul de afiş al etapei, pentru că sunt echipele de pe locul 2. Nu cred nicio clipă că echipa care pierde iese din calcule... că pierde din moral, asta da, dar campionatul e lung şi mai este şi play-off-ul. Aşa că nu cred că e deloc decisiv acest meci.

E un mic avantaj pentru CFR pentru că Adi Mutu îi cunoaşte foarte bine pe băieţii mei. Însă şi ei îl cunosc foarte bine pe el. Şi atunci vom vedea pe teren ce va fi. O remiză este un rezultat pozitiv cu CFR în deplasare. Nu semnez acum pentru o remiză, semnez pentru o victorie a noastră, pentru că noi ne ducem acolo pentru a câştiga meciul, deoarece vrem să încercăm să micşorăm distanţa faţă de liderul clasamentului", a explicat și Cristiano Bergodi, înaintea confruntării cu CFR.

Confruntarea dintre CFR și Rapid va avea loc sâmbătă seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'', de la ora 21:15.

Te-ar putea interesa și: