Debut neconvingător al CFR-ului în Europa. Remiză în Gruia, cu modesta Neman!

 

Debut surprinzător de modest al CFR-ului în Conference League în fața modestei echipe din Belarus, Neman Grodno, joi seara pe stadionul din Gruia. După un meci cu puține faze de poartă cu adevărat periculoase, disputa s-a încheiat la egalitate 0-0, dar trebuie să spunem că echipa feroviară a fost privată de primirea unei lovituri de la 11 metri, în min.70, la pătrunderea lui Korenica, dar totul a fost anulat de semnalizarea total eronată a tușierului, care a ridicat steagul pentru un offside invalidat de reluările fazei! Oricum, CFR rămâne favorită la calificarea în turul III, în manșa secundă de săptămâna viitoare.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Boben, Ilie, Camora - Muhar, Keita, Tachtsidis - Deac, Bîrligea, Kamara

Neman: Belov - Vasliyev, Sadaunichy, Parkhomenko, Pantia - Yakimov, Kozlov - Karpovich, Zubovich, Alykulov - Gweth

Asistență redusă în tribunele arenei din Gruia, cel mult 5-6.000 de spectatori. Prezență surprinzătoare în echipa de start a feroviarilor, Karlo Muhar, al cărui transfer în străinătate încă nu s-a concretizat și care este trimis de Dan Petrescu în teren încă din primul minut. De asemenea, Sava ar putea bifa una din ultimele apariții în tricoul CFR-ului, fiind dorit în Serie A de Udinese.

CFR Cluj a avut lovitura de start. Tachtsidis îl deschide excelent pe Kamara, în min.7, dar portarul lui Neman ajunge la minge cu o fracțiune de secundă înaintea atacantului feroviarilor. Echipa oaspete are un început foarte contondent de meci, cu intrări tari, multe la limita cartonașelor. A trecut un sfert de oră, unul echilibrat, cu un joc prudent de ambele părți. Prima ocazie a meciului vine în min.19, când Alykulov a șutat de la 15 metri, dar Sava a respins excelent. Replica CFR-ului a venit imediat: Tachtsidis șutează din voleu, în min.21, dar mingea trece la câțiva centimetri de bara porții lui Belov! Camora centrează periculos în fața porții, în min.27, dar portarul reține din fața lui Bîrligea. Kamara este blocat în momentul șutului, în min.33, și este doar corner. Belov reține cu siguranță mingea șutată de Muhar, în min.35. Încet, încet, CFR pune presiune mai mare la poarta oaspeților. Două minute suplimentare pentru prima repriză. Bîrligea nu poate trimite mingea în plasă din marginea careului mic, în min.45+1, la excelenta centrare a lui Tachtsidis de pe partea dreaptă! Pauză în Gruia!

Dan Petrescu face, la pauză, prima modificare în echipa sa: Korenica, în locul lui Kamara. Bîrligea are prima ocazie a reprizei secunde, în min.47, când reluarea sa pe colțul lung trece de puțin pe lângă poartă. Dublă schimbare la CFR, în min.63: ies Bîrligea și Deac, intră Nkololo și Michael. E minutul 70, feroviarii nu se pot apropia periculos de poarta lui Belov! Korenica este trântit în careu de Belov, în min.71, dar se fluieră offside! Reluările arată că jucătorul CFR-ului NU se afla în offside însă! La acest meci nu există asistență VAR! Eroare uriasă a tușierului care a privat echipa feroviară de un penalty indiscutabil! Intră și Păun în joc, în min.81, înlocuindu-l pe Muhar. Cinci minute suplimentare pentru acest meci. Mogoș trimite excelent cu capul spre poartă, în min.90+2, dar portarul bielorus respinge extraordinar în corner! Păun trimite mult peste poartă, un minut mai târziu, din poziție excelentă! Final de meci!

Manșa decisivă a dublei dintre CFR și Neman Grodno se va disputa joia viitoare în Ungaria, la Gyor.

Te-ar putea interesa și: