Cupa României | U Cluj a spulberat Steaua, în Ghencea!

 

U Cluj a început cu dreptul în noua ediție a Cupei României. Finalista de anul trecut a competiției nu a avut nicio emoție la București, împotriva celor de la Steaua, pe care a învins-o cu un sec 3-1, după ce la pauză elevii lui Ioan Ovidiu Sabău aveau deja avantaj de două goluri pe tabela de marcaj.

Echipele de start:

Steaua: Pop - Maftei, Vîrtej, Walace, Beța, Ad. Ilie (cpt.) - Sierra, Mancuso, Matei - Chipirliu, Chunchukov 
Rezerve: H. Iancu - Bărbulescu, Enceanu, Boiciuc, Raicu, Dobrescu, Buziuc, Topuzov, C. Avram

U Cluj: Iliev - Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu - Nistor, Bic, Doukoure, Chipciu (cpt.) - F. Ilie, Popadiuc 
Rezerve: Gorcea - Oancea, Pițian, Miron, V. Gheorghe, Hofman, Fossati, D. Popa, Silaghi

Stadionul din Ghencea este dezolant de gol la această partidă, în tribune aflându-se doar câteva sute de spectatori, printre care și un mic grup de suporteri ai Universității. Pasă la întâlnire foarte bună pentru Popadiuc, în min.9, însă portarul gazdelor îl blochează excelent pe atacantul clujenilor. Nistor șutează din afara careului, în min.13, dar Pop a respins în corner. Steliștii au și ei o ocazie de gol periculoasă, în min.16, dar Iliev s-a opus bine șutului expediat de Ilie. U Cluj domină prima parte a reprizei, gazdele mulțumindu-se să contraatace când are prilejul. Uriașă ocazie de gol ratată de Steaua, în min.23, când Chipirliu a trimis cu capul peste poartă de la doar 3 metri, după o respingere greșită a lui Masoero! GOOOOOOL U Cluj! CHIPCIU, lansat extraordinar de Nistor, reușește să trimită mingea în plasă, în min.26, cu un lob perfect peste portarul Pop, din mijlocul careului de 16 metri! 0-1! Chunchukov nu profită de pasa greșită la portar a lui Vătăjelu, în min.28, și totul se termină cu un aut de poartă. GOOOOOOL U Cluj! FILIP ILIE se înalță și trimite mingea cu capul în poartă, în min.36, după un corner executat de Nistor! 0-2! Pauză!

Două schimbări la Steaua făcute de Daniel Oprița înainte de reluarea partidei. Lovitură bună de cap trimisă de Chipirliu, în min.50, dar Iliev a reținut cu siguranță. GOOOOOOOL U Cluj! FILIP ILIE înscrie din alunecare din interiorul careului mic, în min.53, după o nouă pasă de gol venită din partea lui Nistor! 0-3! Acesta este schimbat de Ioan Ovidiu Sabău în min.59, în locul acestuia fiind introdus Robert Szilaghi. De asemenea, și Chipciu a luat loc pe bancă, înlocuit de Daniel Popa. Bună ocazie de gol pentru bucureșteni, în min.63, dar Iliev se opune excelent șutului trimis din careu de Buziuc. GOL Steaua! BOICIUC reușește un eurogol, în min.65, după un șut de la 25 de metri, mingea lovind mai întâi transversala porții lui Iliev! 1-3! Iese și Florin Ilie, în min.66, înlocuit de Oancea. Ultimele schimbări la U Cluj, în min.71: ies Popadiuc și Peteleu, intră Vali Gheorghe și Fossati, aflat la debutul în tricoul clujenilor. Ocazie bună a lui Szilaghi, în min.90. Final de meci!

Pentru U Cluj urmează meciul din etapa a 11-a din SuperLigă, tot la București, cu liderul campionatului FCSB. Partida se va desfășura luni, 2 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Națională.

Te-ar putea interesa și: