Constantina Diţă, campioana olimpică la Beijing, şi-a reamintit ce a simţit când a câştigat medalia de aur: Nu mă aşteptam. A fost ziua mea norocoasă

Invitată în cadrul emisiunii, Lecţia de sport de la Napoca Live, moderată de Adrian Muntean, campioana olimpică la atletism, Constantina Diţă a povestit cum a început să iubească sportul şi care au fost cele mai importante momente din cariera sa.

“Am început atletismul la o oră de sport în liceu. În anul 3 de liceu am avut un concurs pe liceu pentru a ne califica pe zona finală de judeţ. La concurs am câștigat. Am fost la finala pe județ la Târgu-Jiu și acolo am câştigat locul 3. Primul meu antrenor a venit la mine și m-a întrebat dacă vreau să fac atletism. Eu abia așteptam să îmi deschidă cineva calea spre atletism. Am acceptat.

Am auzit de Maricica Puică la Jocurile Olimpice de la Los Angeles când a câștigat medalia de aur la 3000 m și pe atunci am rămas cu o amintire frumoasă. Îmi doream să ajung ca Maricica Puică. M-am calificat la campionate balcanice, naționale, am început să cresc de la o competiție la alta până am ajuns la proba de maraton. Au fost momente când am zis că vreau să renunţ atunci când nu îmi ieșeau competițiile cum voiam eu”, a declarat Constantina Diţă.

Campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008

“Este medalia pe care am visat-o de când eram copil. Mi s-a îndeplinit visul la vârsta de 38 de ani când am intrat și în Cartea Recordurilor ca cea mai în vârstă sportivă care a câștigat medalia de aur la JO. Îmi aduc aminte fiecare moment. Nu mă așteptăm să iau aurul olimpic. Credeam că poate iau locul 2 sau 3. În stadion erau 90.000 de oameni. Abia așteptam să ajung și să fac turul de onoare cu tricolorul României. A fost ziua mea norocoasă”, a mai spus Constantina Diţă, la Napoca Live.

Te-ar putea interesa și: