Compromis riscant pentru CFR. Restanța cu Oțelul, imediat după meciurile naționalelor României

 

CFR Cluj și FCSB și-au amânat, în luna august, meciurile cu Oțelul Galați, respectiv FC Botoșani, pentru a pregăti meciurile din cupele europene. Restanțele se vor disputape 17 octombrie, pentru echipa din Gruia, și în 21 noiembrie, pentru campioana României, potrivit Departamentului competiții de la LPF.

Ambele jocuri sunt la interval foarte scurt față de meciurile naționalei, astfel că Dan Petrescu și Charalambous nu se vor putea baza pe cei care vor fi convocați.

Datele disputării celor două meciuri s-au decis după discuții lungi purtate cu echipele, dar și cu televiziunile care dețin drepturile TV, acestea nedorindu-și ca cele două partide să fie programate în perioada în care se dispută meciuri din Champions League, Europa League și Conference League. Până la urmă, cele două echipe au acceptat un compromis, astfel că vor evolua într-o zi de joi, de pauză la competiții, între Liga Națiunilor și Liga 1.

Naționala mare va avea partide pe 12 și 15 octombrie, ambele în deplasare, Cipru și Lituania, în vreme ce naționala U21 va juca pe 11 și 15 octombrie ultimele două meciuri din preliminariile Euro: în Muntenegru și acasă cu Elveția.

Probleme de lot ar putea exista pentru Dan Petrescu dacă Mircea Lucescu l-ar putea chema sub tricolor pe Mogoș, iar Louis Munteanu va fi selectionat la naționala de tineret de către Daniel Pancu.  Feroviarii vor avea o problemă și în ce privește criteriul jucătorului Under 21, dacă Matei Ilie nu va fi recuperat după accidentarea suferită în urmă cu ceva timp, iar soluția va fi folosirea lui Robert Filip.

De asemenea, Abeid va lipsi și el din lotul CFR-ului, jucătorul urmând a fi selecționat aproape sigur la naționala Mauritaniei, la dubla cu Egipt din preliminariile Cupei Africii.

Te-ar putea interesa și: